Afbeelding

Hardinxveld buit overtalsituatie niet uit

2 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Hardinxveld is zaterdag in de thuiswedstrijd tegen DFC niet verder gekomen dan een gelijkspel. De ploeg van trainer Ton Heijstek wist in het tweede deel van het treffen aan de Sluisweg niet te profiteren van een man meer situatie. De twee doelpunten van Hardinxveld werden opmerkelijk genoeg gescoord door verdediger Christiaan Verschoor.

Zowel Hardinxveld als DFC toonde vanaf de beginfase voor de winst te willen gaan. De bezoekers kwamen gevaarlijk dicht bij het doel en dat leverde na ruim tien minuten de eerste treffer op. Vanaf de zijkant werd de bal breed gelegd en was het Aron de Keijzer die vrij voor het doel 0-1 binnen schoof. Hardinxveld had moeite met het individueel vaardige DFC. Met een enkelblessure moest Mark Vogel het veld noodgedwongen verlaten en werd vervangen door aanvaller Lars Coerts. DFC hielp Hardinxveld in de wedstrijd met twee gele kaarten kort achter elkaar waardoor de eerdere doelpuntenmaker kon vertrekken. Hardinxveld profiteerde direct toen uit de vrije trap Christiaan Verschoor op slag van rust de 1-1 binnenwerkte. De ploeg van Sportshop André Vlot leek met een man meer na de pauze afstand te gaan nemen. Uit een afgeslagen hoekschop nam Christiaan Verschoor net buiten de zestien de bal ineens op de slof en schoot strak 2-1 in de benedenhoek. Die voorsprong wist Hardinxveld maar enkele minuten vast te houden. Het was de gevaarlijke Franklin Wielingen die met een diagonale schot langs doelman Marco van der Linden de 2-2 namens DFC scoorde. Ondanks de overtalsituatie wist Hardinxveld de gasten niet echt onder druk te zetten en had moeite om onder de warme weersomstandigheden de bal rond te laten gaan. Ook de vele blessurebehandelingen haalden het tempo uit de wedstrijd. Aan het slot kreeg Hardinxveld toch nog enkele mogelijkheden op de volle buit. Een vrije trap van invaller Eelke Kraaijeveld werd opgevangen in de muur en kort voor het einde speelde Lars Coerts zijn tegenstander uit en had Dennis Vogel de hoek voor het uitzoeken maar produceerde een afzwaaier. Daarmee bleef het bij een 2-2 gelijkspel waarmee Hardinxveld gezien het wedstrijdverloop als minst tevreden team het veld verliet. Met acht punten uit vijf wedstrijden bezet de ploeg van trainer Ton Heijstek de zesde plaats op de ranglijst. Komende zaterdag gaat Hardinxveld op bezoek bij de nummer tien Groote Lindt in Zwijndrecht.

Opstelling: Marco van der Linden, Christiaan Verschoor (65' Patrick Zwakhals), Gerco Blokland, Johan Kazen, Danny den Haan (50' Eelke Kraaijeveld), Mark Vogel, Edwin Visser, Michel Roza, Dennis Vogel (35' Lars Coerts), Daniël Boon, Vincent van Lopik.