Schaker Jaco Vonk op de weg terug

2 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

Tim Schakel daarentegen dreigt de rol van Jaco vorig seizoen over te nemen. Met inmiddels twee nederlagen in de interne competitie en nu slechts 3,5 punt scoorde hij ver beneden verwachting. Mooie resultaten waren weggelegd voor Tijmen Schakel, Marcel van Wingerden, Gerard de Gans, Bert van Hees en Wim Koutstaal.

GIESSENBURG - Schaker Jaco Vonk is terug. Tijdens een snelschaaktoernooi bij de Giessen liet hij zien dat zijn inzinking tijdens het vorige seizoen slechts een tijdelijk karakter had. Met de soevereine score van zes uit zes won hij overtuigend.

Interne competitie

Spektakel, maar ook veel fouten en vergissingen in de partij tussen Zenun Cormehic en Tim Schakel. Tim bracht na een fout van Zenun een kansrijk kwaliteitsoffer, maar moest zorgvuldig verder spelen. Dit lukte hem niet en een fase volgde waarbij beide spelers elkaar over en weer volop kansen gaven. De laatste fout in het foutenfestival was voor Tim. De regerend kampioen leed daarmee zijn tweede nederlaag in het nog prille seizoen. Zenun is voor hem een ware angstgegner geworden. Ondanks het ratingverschil staat het na vijf partijen tussen beiden gelijk.

Ook de partij tussen Bert van Hees en Bram Capelle verliep tumultueus. Bert zette Bram in de opening direct het mes op de keel met het Noorse gambiet, wat inhoudt dat wit twee pionnen offert voor ontwikkelingsvoorsprong en aanval. Ook hier was het niet eenvoudig voor Bert om de kansen, die hij zeker had, te benutten. Bram zette zich schrap en verdedigde zich met verve. Aan het eind van alle verwikkelingen haalde hij het volle pond binnen.

Uitslagen derde ronde

Jaco Vonk-Tijmen Schakel 1-0; Wim Koutstaal-Marius de Wit 0-1; Ernst Delwel-Ab Glimmerveen 1-0; Chris Tromp-Arjan Uittenbogaard 1-0; Zenun Cormehic-Tim Schakel 1-0; Eddy Korevaar-Ton Boot 1-0; Jan Donkersloot-Jan Post 0-1; Bert van Hees-Bram Capelle 0-1; Chris van Wieringen-Wim Rietveld rem; Marcel van Wingerden-Arjo van Houwelingen 1-0; Jan Piet van der Dool-Wim Deurloo rem; André van Wingerden-Bert den Boer rem; Rob van Driel-Gerard de Gans 0-1.

advertentie
advertentie