Vogeleigenaar zo trots als een pauw

9 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Met liefst drie prijzen in de tas liep Ramon Leenman zo trots als een pauw rond op de jaarlijkse districtsdag voor vogelverenigingen in Zuid-Holland. Youri Leenman, Jeroen Prins, Kevin van Wijngaarden en Raymon van Wijngaarden vielen net buiten de medailles, maar konden terugkijken op een leerzame dag. De vijf zijn lid van vogelvereniging 'De Gekleurde Zanger' uit Boven-Hardinxveld.

De vogels werden aan een minutieuze keuring onderworpen. Nadat de kooien voorzien waren van een nummer, was het wachten op de keurmeesters. De vogels werden een voor een bekeken en er werd uitgelegd wat niet of juist wel goed aan de vogels is. Ook werden diverse tips gegeven om nog mooiere vogels te kweken. Na het eten en een mooie rondleiding langs alle dieren, volgde de langverwachte prijsuitreiking. Raymon kreeg de eerste prijs in de kleurkanarie groep en bij de postuurkanarie groep zelfs een eerste en tweede prijs. De wedstrijd was georganiseerd door vogelvereniging De Volière uit Dordrecht, in samenwerking met de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.

De jongens gaan dit jaar nog eenmaal met elkaar de strijd aan, op de jaarlijkse tentoonstelling van De Gekleurde Zanger op 17, 18 en 19 november in dorpshuis Drijvershof.

advertentie
advertentie