Boxman-Van Wijk opent showroom

11 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

GIESSEN-OUDEKERK - Warmte en sfeer, daar draait het om bij Boxman-Van Wijk. Het nieuwe bedrijf in Giessen-Oudekerk neemt zaterdag 15 oktober met een open huis de showroom aan de Binnendamseweg 26a in gebruik. De aanvang is 14.00 uur.

En dat is meteen het ideale moment om alle ins en outs van kachels en haarden te weten te komen. Specialisten als Kal-fire, Bellfires, Barbas, Kombifire, Eco2all, Nordic Fire en Metaloterm zijn dan aanwezig om informatie te geven. Maar het draait uiteraard om de showroom van Boxman-Van Wijk. Aan de Binnendamseweg is eigenhandig een oude loods omgevormd tot een sfeervolle en rustieke ruimte, waar alle mogelijke soorten haarden en kachels een plek hebben gekregen. Opvallend is de verscheidenheid aan warmtebronnen. Stoken op hout en gas, het is allemaal mogelijk. Daarnaast zijn er houthaarden die aangesloten kunnen worden op de centrale verwarming in een woning. ,,Die hebben de toekomst'', knikt Gert Boxman, samen met Martin van Wijk eigenaar van Boxman-Van Wijk.

,,Milieuvriendelijk, een hoog rendement en gegarandeerd veilig. Wat ook bijzonder is de combinatie van hout en gas. Van het merk Kombifire verkopen we een haard die met een paar eenvoudige handelingen om te vormen is van een houthaard tot een gas-open haard.'' De twee ondernemers zijn merkbaar blij met hun eigen ruimte. ,,Ideaal. Voorheen moesten we met een boekje in de hand klanten onze producten laten zien. Hier gaat dat veel beter.'' Wat ook goed tot zijn recht komt in de showroom is de manier waarop de haarden en kachels worden ingebouwd. Ruwhouten eiken planken, klei, maar ook strakke en moderne omlijstingen hebben een plek gekregen. Zelfs een boekenkast boven een open haard is mogelijk. ,,Met ons team van medewerkers maken we alles in enkele dagen tijd perfect in orde.

Gert Boxman en Martin van Wijk hebben al jaren ervaring met het verkopen en plaatsen van haarden en kachels. ,,Via mijn bedrijf Boxman Installatietechniek kreeg ik een jaar of tien geleden voor de eerste keer het verzoek een haard in te bouwen. Dat is vervolgens steeds verder gegroeid.'' Voor de dealerschappen die binnengehaald werden was het noodzakelijk dat er een eigen ruimte zou komen. Die kans kwam aan de Binnendamseweg 26a in Giessen-Oudekerk. ,,Een klant van het eerste uur wilde dit te koop aanbieden. Die kans hebben we meteen aangegrepen. De showroom is als eerste gerealiseerd; we gaan nu aan de slag om ook de overige onderdelen van het bedrijf hier een plek te geven.''

www.openhaarden.org.

advertentie
advertentie