Hardinxvelders werken aan Limonadefabriek

24 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Vier bedrijven uit Hardinxveld-Giessendam hebben gewerkt aan het drijvende restaurant De Limonadefabriek. Deze samenwerking, onder leiding van hoofdaannemer Bouwmaatschappij Midden Nederland BV, leidde volgens de vier tot een 'geweldig resultaat'. Met als hoogtepunt het verslepen van De Limonadefabriek.

BMN heeft De Limonadefabriek de afgelopen maanden gebouwd aan een kade in Groot-Ammers. Verleden ging het restaurant op transport naar haar definitieve ligplaats in Jachthaven Streefkerk. De Dordtse rederij Muller versleepte het gevaarte over de rivier de Lek. Media, automobilisten en belangstellenden keken vanaf de wal naar het imposante schouwspel.

De Hardinxveldse bedrijven - BMN, Buyk Constructies, Aluverre Gevelbouw en Tegelzettersbedrijf Marcelis - hebben met man en macht gewerkt om het bouwproject binnen tien maanden klaar te hebben. Dat is gelukt. De nieuwe Limonadefabriek is niet alleen een restaurant, maar ook een bistro en een kookstudio. Bovendien beschikt het horecabedrijf over hotelkamers. De Limonadefabriek heeft een industriële look; veel staal en grote glazen puien. Met aan de zijkant een achttien meter hoge schoorsteen. De glazen puien van Aluverre kunnen deels ook opzij worden geschoven om zo het terras bij het restaurant te trekken. Buyk Constructies verzorgde de staalconstructie en Marcelis het tegelwerk. BMN-directeur Peter Huizer spreekt over deze lokale samenwerking: ,,Het is fijn om met lokale spelers zo plezierig samen te werken. Het bouwen van een drijvend restaurant is een hele uitdaging. Je moet dus op elkaar kunnen bouwen. Dat is dan ook allemaal perfect gegaan. En met de spectaculaire logistieke operatie kunnen we terugkijken op een geslaagd bouwproject.''

De Limonadefabriek opent woensdag 2 november haar deuren. Op de unieke plek in Jachthaven Streefkerk kan het bouwwerk aanschouwd worden.

advertentie
advertentie