Voorzitter intochtcommissie op audiëntie bij Sinterklaas

30 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Alie Kroon, voorzitter van de stichting Sint Nicolaas in Hardinxveld-Giessendam, is vorige week op bezoek geweest bij Sinterklaas. In het verre Spanje. ,,Ik was daar toch op vakantie en kon zo in alle rust de intocht (zaterdag 19 november, red.) met de Goedheiligman doornemen", vertelt Kroon.

Voor het elfde jaar op rij stelde de Sint dezelfde vraag aan Kroon: 'Zou u zich voor mij weer willen bezighouden met de intocht in uw prachtige dorp?' ,,Natuurlijk wil ik dit wel, maar ik doe dit niet alleen", riposteerde de voorzitster. Met Elma Both, Jan van Wingerden en Milan Maurer vormt zij het dagelijks bestuur. Zij zijn het hele jaar bezig met de organisatie.

Op de veranda van Sinterklaas' haciënda is de hele dag doorgenomen. Van de eerste intocht, 's morgens in Boven-Hardinxveld, tot de tweede intocht in Beneden-Hardinxveld en het feestje met verstandelijke beperkten in Drijvershof. Ook laat de Sint zich zien op de Sinterklaasmarkt die dezelfde dag wordt gehouden op de parkeerplaats van de Lange Wei. ,,Maar hij doet nog meer in het dorp", kan Kroon vast verklappen. ,,Hij gaat vrijdagavond 25 november naar Intertoys en wandelt daarna nog rond in de Giessenhof. Zaterdag 3 december viert hij met een paar Pieten het sinterklaasfeest in de Lange Wei en Tiendwaert. Sint Nicolaas bracht in dit gesprek heel duidelijk naar voren dat hij altijd met heel veel plezier naar Hardinxveld-Giessendam komt. Hij geniet van de vele kinderen en volwassenen aan de dijk en bij de Damsluis. 'Maar vooral de warmte waarmee de vele vrijwilligers zich van hun taak kwijten is indrukwekkend', zei hij leterlijk. Ook voor de sponsors had hij een warm woord."

Toch had de goedheiligman ook nog een bescheiden verzoek, merkt Kroon op. ,,Vorig jaar mocht hij tijdens de jubileumshow in de Wielewaal op zo'n prachtig mooie troon zitten. Als die stoel nog eens op het podium komt te staan tijdens de intocht, mijmerde de Sint. Helaas is dit niet mogelijk, omdat de stoel speciaal voor die gelegenheid geleend was. Daarom heeft een aantal vrijwilligers binnen het team het voornemen om als verrassing een mooie Sinterklaastroon te maken. Daar hebben zij echter de hulp van alle kinderen in Hardinxveld-Giessendam bij nodig. Vanaf maandag 7 november zijn bij alle aangesloten winkels van de Giessenhof kleurplaten te verkrijgen. Deze zijn voor kinderen van drie tot en met zeven jaar. Zo kan de intochtcommissie kiezen welke kleuren het mooist zijn voor deze troon. De kinderen in de leeftijd van acht tot en met tien jaar mogen een ontwerp maken van een mooie sinterklaasstoel of -troon."

Meer uitleg over deze actie is elders op deze pagina te vinden.

advertentie
advertentie