Winstpartij geeft Hardinxveld lucht

30 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD/G'DAM - Hardinxveld heeft afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Wieldrecht een ruime zege geboekt. In een open duel sloeg het team van trainer Ton Heijstek in de tweede helft toe. Dankzij enkele cruciale reddingen van doelman Marco van der Linden en een loepzuivere hattrick van Vincent van Lopik werkte Hardinxveld zich met overtuiging naar een belangrijke 4-1 overwinning.

Hardinxveld kon zich in deze wedstrijd stevig in de middenmoot nestelen maar daarvoor moest dan wel de bezoekende nummer voorlaatst verslagen worden. De Sluiswegbewoners begonnen scherp aan het karwei en kregen na ruim 10 minuten daarvoor de beloning. Nadat eerst Benjamin van der Graaf de bal breed gaf op Edwin Visser die vrij tegen de doelman aanschoot hield Hardinxveld druk op de aanval.

Uit de volgende kans was het Benjamin van der Graaf die de 1-0 in de verre hoek liet verdwijnen. Hardinxveld verzuimde de mogelijkheden te benutten om de score verder uit te breiden en was het Wieldrecht dat gevaarlijk werd uit de counter. Het was te danken aan een drietal uitstekende reddingen van doelman Marco van der Linden dat Hardinxveld met voorsprong de rust haalde.

De ploeg van Sportshop André Vlot moest direct na de pauze wel een tegentreffer incasseren. Vanaf de aftrap trof Wieldrecht gemakkelijk het doel van Hardinxveld. Binnen twee minuten herstelde Hardinxveld weer de voorsprong. Uit een vrije trap van Edwin Visser kopte Vincent van Lopik via de handen van de Wieldrechtdoelman de 2-1 binnen.

Na een scrimmage in het strafschopgebied van Hardinxveld liet invaller Adriaan Brandwijk aan de andere kant voor het doel van Wieldrecht een fraaie kans liggen. Het werd penibel na een handsbal van Vincent van Lopik in de eigen zestienmeter. Door de strafschop te stoppen onderscheidde doelman Marco van der Linden zich opnieuw en voorkwam dat de bezoekers langszij kwamen. Het gewaarschuwde Hardinxveld drong daarna sterk aan en hield de druk op het doel van Wieldrecht. Met een schot van net buiten een overvol strafschopgebied tekende Vincent van Lopik de 3-1 aan.Met nog een klein kwartier te gaan namen de bezoekers steeds meer risico en moest Hardinxveld oppassen voor het slotoffensief maar kon zich richten op de counter.

In de allerlaatste minuut behield Lars Coerts het overzicht en legde de bal af op Vincent van Lopik en was het de jeugdige Hardinxvelder die met een loepzuivere hattrick de eindstand op 4-1 bepaalde. Daarmee boekte de ploeg van trainer Ton Heijstek een verdiende en tevens belangrijke overwinning waarmee het naar de zevende plaats op de ranglijst klimt. Komende zaterdag gaat Hardinxveld op bezoek bij de nummer drie Pelikaan in Zwijndrecht.

Opstelling: Marco van der Linden, Christiaan Verschoor, Martijn de Jong, Danny den Haan, Wouter Romeijn, Michel Roza, Johan Kazen (45'Gerco Blokland),Edwin Visser, Wesley Eijkelenboom (45'Adriaan Brandwijk), Benjamin v.d. Graaf (70'Lars Coerts), Vincent van Lopik.