Einde dreigt voor afdeling FNV Bouw

27 november 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Een traditie dreigt verloren te gaan. De plaatselijke afdeling van FNV Bouw kan wel eens ophouden te bestaan omdat een verjonging van het huidige bestuur uitblijft. ,,Volgend jaar is mogelijk de laatste jubilarissenavond", waarschuwt secretaris Johan Blokland.

Blokland stond in zijn dankwoord stil bij de ontwikkeling. ,,Jongere leden moeten bereid zijn het stokje over te nemen." Het is nog onduidelijk of verversing aanstaande is. Mocht dit niet zo zijn, dan gaat de plaatselijke afdeling na vele tientallen jaren bestaansrecht kopje onder.

Een van de tradities die dan ophoudt te bestaan is de jaarlijkse jubilarissenavond. Ongeveer 85 personen applaudisseerden zaterdag in dorpshuis Drijvershof voor de trouwe leden. Na een goed verzorgd winterbuffet, was het woord aan Karin van Oosten, regiomedewerkster van FNV Bouw. Zij nam de jubilarissen mee terug in de tijd van toen zij lid werden. Zo passeerden de toenmalige muzikale tophits uit 1986, 1971, 1961 en 1951 de revue. Daarna werd bij de jubilarissen de bijbehorende spelden opgestoken en in de meeste gevallen, aan de vrouwen een boeket bloemen overhandigd. De afwezige leden F. Kool (25 jaar lid), A. Breur, H.A. van Leeuwen en W. de Rover (veertig jaar lid), D. Pippel en J. Verschoor (zestig jaar lid) kregen een dag later hun bescheiden van Blokland.

Na de plechtigheid was het de beurt aan een cabaretgroep 't Ken Net, vijf jaar geleden per toeval voortgekomen uit de Vrouwen van Nu in Herwijnen. Zij brachten een aaneenschakeling van sketches en liedjes, soms ontroerend, soms ondeugend, dan weer om te lachen en om over na te denken. Enkele aanwezigen werden op hilarische wijze in de zaal op de korrel genomen. Dit tot groot vermaak van de overige aanwezigen. Aan het einde van het optreden ontving de cabaretgroep een dankbare staande ovatie en werd nog gezellig nageborreld. Wellicht dus voor de laatste keer.

De jubilarissen:

25 jaar, zilveren speld: N. Blokland, J.H. Schram en P. Verkaik.

40 jaar, gouden speld: L. de Bruin, B. van Hof, A. de Kok, J. Rikkers, W. van der Stelt en A. Verheij.

50 jaar, gouden speld met robijn: P. Huizer.

60 jaar, gouden speld met briljant: G. van Houwelingen en D. Roza.

advertentie
advertentie