Hardinxveld niet echt blij met punt

27 november 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De inhaalwedstrijd bij Pelikaan heeft Hardinxveld een puntendeling opgeleverd. Dat resultaat viel de formatie na afloop zwaar omdat de ploeg van trainer Ton Heijstek tot een kwartier voor tijd een 0-2 voorsprong in handen had. Na de aansluitingstreffer van de thuisclub stonden de negentig minuten al op de klok toen de scheidsrechter een omstreden strafschop uitdeelde waardoor het spannende duel in Zwijndrecht alsnog gelijk eindigde.

Bij een goed resultaat uit deze inhaalwedstrijd zou Hardinxveld zich tegen de nummer vijf van de ranglijst stabiel in de middenmoot kunnen vestigen. De met schorsingen en blessures geplaagde ploeg van trainer Ton Heijstek kwam in de eerste helft met een stevige tegenwind maar moeilijk van de eigen helft. Bij een aanval van de thuisclub bracht doelman Marco van der Linden tot twee keer toe knap redding en zag de derde inzet wegens buitenspel afgekeurd worden. Nadat Pelikaan nog een vrije schietkans had laten liggen sloeg Hardinxveld kort voor de rust wel toe. Vanaf de linkervleugel trok Lars Coerts de bal voor het doel en was het Wouter Romeijn die bij de tweede paal het beslissende tikje gaf voor de 0-1. Met die opsteker kon de ploeg van Sportshop André Vlot beginnen aan de tweede helft. Hardinxveld kreeg direct meer ruimte maar een pass op Eelke Kraaijeveld was net te hard voor de middenvelder om deze voor het vrije doel te onderscheppen. Bij het aandringen van Pelikaan maakte de geroutineerde Marcel van Kampen zich verdienstelijk als slot op de Hardinxveldse verdediging. Uit een vrije trap kopte de thuisclub de bal wel bovenop de lat. Halverwege de tweede helft brak Hardinxveld er snel uit en was de bal van Wouter Romeijn op maat voor Vincent van Lopik om 0-2 aan te tekenen. Tot een kwartier voor het einde leek het een kwestie van de wedstrijd uitspelen voor Hardinxveld. Uit het niets viel echter de aansluitingstreffer van Pelikaan door een voorzet op een vrije man binnen de zestienmeter. Hardinxveld leek de slotfase onder controle te hebben maar moest uiteindelijk capituleren door een discutabele beslissing van scheidsrechter Van Beijsterveld. In een schot op het lichaam van Hardinxveld-verdediger Christiaan Verschoor zag de arbiter hands en wees naar de stip. Pelikaan benutte de strafschop in blessuretijd terwijl de aangeslagen Christiaan Verschoor bij een overtreding in de slotseconden werd gestraft met een rode kaart. Daarmee eindigde deze inhaalpartij na een hectisch en voor Hardinxveld onbevredigend slot alsnog in een 2-2 puntendeling.

Komende zaterdag staat voor Hardinxveld de thuiswedstrijd tegen de verrassende nummer laatst Schelluinen op het programma. De aanvang aan de Sluisweg is om 14.30 uur.