Koploper Vonk ditmaal snel klaar met Cormehic

27 november 2011 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - Schaker Zenun Cormehic van De Giessen mocht het wederom tegen koploper Jaco Vonk opnemen. De laatste ontmoetingen waren lastig voor Jaco maar ditmaal was de buit snel binnen en kwam zijn koppositie niet in gevaar.

Partijen tussen Eddy Korevaar en Wim Rietveld staan altijd garant voor het nodige spektakel. Dit keer ging de strijd behoorlijk gelijk op, maar een remisevoorstel van Rietveld op de zestiende zet werd door Korevaar afgewezen. In het vervolg kwamen interessante ontwikkelingen op het bord en juist voor de tijdcontrole op de veertigste zet kon Eddy het punt noteren, mede door enkele onnauwkeurigheden van Wim.

Verrassend waren in deze ronde de overwinningen van 'good old' Ton Boot en Jan Piet van den Dool. Respectievelijk Bert den Boer en Andre van Wingerden waren het slachtoffer. De goede reeks Gijs Bos werd beëindigd door een verliespartij tegen Bert van Hees.

Uitslagen ronde tien: Zenun Cormehic-Jaco Vonk 0-1; Eddy Korevaar-Wim Rietveld 1-0; Jan Post- Wim Deurloo ½- ½; Gerard de Gasn- Arjan Uittenbogaard 0-1; Andre van Wingerden- Jan Piet van den Dool 0-1; Ton Boot- Bert den Boer 1-0; Gijs Bos- Bert van Hees 0-1; Rob van Driel- Jan Donkersloot 1-0

De Regiohakkers speelden zaterdag in Arnhem tegen ASV 2. Na de eerste twee ronden met 4 ½-3 ½ gewonnen te hebben werd ditmaal met deze cijfers verloren. Verliespartijen waren er voor Jaco Vonk, Tim Schakel en Sander van den Oort. De Regiohakkers staan nu achter ASV 2 in een gezelschap van vier teams op de tweede plaats.

advertentie
advertentie