Twee winnaars uit Giessenburg in Miljoenenjacht

28 november 2011 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - Wim Goedegebuur uit Giessenburg heeft zondag 50.000 euro gewonnen in het tv-programma Postcode Loterij Miljoenenjacht op RTL 4. Zijn plaatsgenoot Barbara van Merle verliet de studio met 25.500 euro.

Van Merle uit Giessenburg bleef als een van de twee laatste kandidaten over in de spelshow door de meeste vragen juist te beantwoorden. Alvorens de finale in te gaan, stond zij met Roelie Kuipers uit Huizen voor de knop. Hier loopt een teller op tot een geldbedrag dat vooraf is bepaald. De twee kandidaten hadden beiden de keuze om op de knop te drukken en dit bedrag te incasseren, in plaats van door te gaan naar het finalespel. Barbara van Merle besloot dit te doen en ontving 25.500 euro.

Wim Goedegebuur was als studiogast aanwezig en was de gelukkige die de 'Gouden Bel' onder zijn stoel aantrof. Hij kon daarmee een geldkoffer openen door tijdens het finalespel, voordat een bepaalde koffer opengaat, de bel te rinkelen. Degene met de Gouden Bel krijgt het bedrag in die koffer uitgekeerd, tot een maximum van 50.000 euro. Goedegebuur won het hoogst haalbare bedrag: 50.000 euro.

In de wekelijkse RTL 4-spelshow Postcode Loterij Miljoenenjacht strijden tien Nederlandse wijken met elk vijftig wijkgenoten om de omstreden finaleplaats. Hiervoor moeten zij verschillende vragen beantwoorden. Van de in totaal 500 kandidaten blijft uiteindelijk één finalist over die het bekende Gouden Koffer Spel speelt. In dit spel kan de finalist een bedrag winnen dat varieert van 1 eurocent tot 5 miljoen euro.

Postcode Loterij Miljoenenjacht is wekelijks te zien bij RTL 4 op zondagavond om 21.30 uur.

advertentie
advertentie