Tafeltennissers behalen historische titel

28 november 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Voor het eerst in het 37-jarig bestaan zijn de tafeltennissers van Drivers naar de hoofdklasse gepromoveerd.

Het keurkorps boekte in de laatste competitiewedstrijd tegen Pijnacker een 9-1 overwinning, voldoende voor de titel. De 8-2 zege van concurrent Vriendenschaar uit Gouda deed daardoor niet meer ter zake. Drivers behaalde in totaal 69 punten, drie meer dan de nummer twee.

Het kampioensteam werd tegen Pijnacker gevormd door Maarten Mans, Adriaan van Vliet en Richard van Velzen. Vierde speler Niels Meerkerk fungeerde vanwege een blessure als coach. Van Velzen mocht starten en meteen werd duidelijk dat zenuwen een belangrijke rol speelden in de wedstrijd. De thuisspeler kon nimmer in zijn ritme komen en dus kwamen de heren op een 0-1 achterstand. Daarna aan Mans en Van Vliet de taak om Drivers op voorsprong te zetten en dit gebeurde dan ook op overtuigende wijze. Na een gewonnen dubbelspel drukte Drivers door en was eigenlijk al geen sprake meer van een wedstrijd. Bij 7-1 in het voordeel van de gastheren was het Van Vliet die het beslissende punt binnen kon slepen. Met goed aanvallend spel en een goede service wist hij de tegenstander tot wanhoop te brengen. Na het benutte matchpoint slaakte hij een blijde kreet.

Volgend jaar mag het vlaggenschip het proberen in de Hoofdklasse. In een poule van zes teams degraderen de nummers vijf en zes. Om zich te handhaven moeten de Hardinxvelders dus op een vierde plaats eindigen. Half januari begint de nieuwe competitie weer.

Dames een haalde haar doelstelling door het seizoen af te sluiten met vijftig punten. In eigen huis boekten zij een 8-2 zege op Wilms Pallets/Westa 2. Hierdoor eindigden zij als vierde. Volgend seizoen komen de dames weer uit in de landelijke tweede divisie.

Jongens een liep de titel maar net mis in de promotieklasse. Ondanks een uitstekende 8-2 overwinning op Dordrecht moesten zij genoegen nemen met de tweede plaats. Het team wordt volgend seizoen versterkt met twee nieuwe jonge spelers uit Nieuwendijk. Zij komen over van een andere vereniging.

Al met al is het seizoen voor Drivers goed verlopen. Tegenover een kampioenschap stond een degradatie. Bij de junioren komen er wellicht een of twee teams bij en ook het aantal seniorenteams neemt naar verwachting toe met een. Voor meer informatie over trainingstijden en overige zaken zie www.ttvdrivers.nl

Uitslagen senioren: Drivers 2-Hbm Taveri 2: 3-7; ATV Viveen 1-Drivers 3 7-3; Sliedrecht Sport 3-Drivers 4 3-7; Nileta 1-Drivers 5 9-1; Drivers 6-Papendrecht 12 6-4.

Junioren: Sliedrecht Sport 1-Drivers 2 7-3; Drivers 3-NTTC 3 6-4; Drivers 5-Drivers 4 7-3; Tavernie 5-Drivers 6 2-8; Drivers 7-Serve 71 5 10-0.

advertentie
advertentie