Volkskerstzang weer in Hervormd Centrum

1 december 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De organisatie van de jaarlijkse Volkskerstzang voelt zich prima thuis in het Hervormd Centrum. Zaterdag 17 december tuigen zij voor het tweede jaar op rij de knusse locatie op. Sporthal De Wielewaal bleek in 2009, na veel jaren trouwe dienst, te groot.

Harmonieorkest EMS en groot kinderkoor De Regenboog zijn te beluisteren. Samenzang wordt afgewisseld door drie optredens van het kinderkoor. De samenzang wordt professioneel begeleid door EMS. Ook burgemeester Maria Wiebosch-Steeman heeft haar medewerking toegezegd en leest het kerstverhaal voor.

De muzikale avond heeft een informeel karakter. Zowel zit- als staanplaatsen zijn aanwezig. Na afloop is een samenzijn waarbij de bezoekers worden voorzien van glühwein en warme chocolademelk.

De stichting Volkskerstzang Hardinxveld-Giessendam stelt zich ten doel een laagdrempelige kerstavond te organiseren waar iedereen zich thuis kan voelen, ongeacht of de bezoekers al of niet bij een kerkgemeenschap zijn aangesloten. Niet onbelangrijk: de toegang is gratis.

Het bestuur is ingenomen met het feit dat dit bijzondere en vooral traditionele evenement nu en in voorgaande jaren mogelijk is gemaakt door ondersteuning en sponsoring van instellingen, kerkgemeenschappen, ondernemingen en vrijwilligers. Zonder deze ondersteuning zou deze avond niet mogelijk zijn.

De aanvang is om 19.30 uur.

advertentie
advertentie