HKC is naamgenoot na rust de baas: 16-13

4 december 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - HKC behaalde opgelucht de eerste overwinning in de zaalcompetitie. Haar Utrechtse naamgenoot HKC, dat een hoge plaats op de ranglijst innam, werd met een 16-13 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Naast het binnenhalen van de broodnodige punten vertoonden de Hardinxvelders duidelijk beter spel dan in de voorgaande wedstrijden. Nadat de gasten de score hadden geopend nam HKC het initiatief en liep uit naar een 3-1 voorsprong. De thuisploeg bleef de bovenliggende partij zonder dat dit in de score tot uitdrukking kwam. HKC bleef wel steeds op voorsprong, maar de gasten bleven mee scoren. Bij rust kon slechts een 7-6 voorsprong worden genoteerd. Nadat de Utrechters in de tweede helft snel hadden genivelleerd pakte HKC de zaken energieker aan en legde het team de tegenstander nadrukkelijk haar wil op. De wedstrijd was het aanzien meer dan waard. Doordat HKC de posities goed invulde met Thomas aan de Wiel en Arjan de Haas in de rebound konden de schutters in stelling worden gebracht. De gasten moesten toezien hoe HKC halverwege het tweede bedrijf een 13-9 voorsprong opbouwde. HKC bleef daarna rustig spelen en gaf de opponent geen enkele illusie dat ze nog aanspraak kon maken op één of meer punten. Ook verdedigend had HKC haar zaken goed voor elkaar. Aanvallend was de thuisploeg over meerdere schijven succesvol. De voorsprong werd zodoende uitgebouwd tot 16-11. In de slotminuten bepaalden de gasten de eindstand op 16-13. Opvallend was dat de helft van de Hardinxveldse productie van de dames kwam, ook dat was een groot verschil met de afgelopen weken. Het spel was ten opzichte van vorige wedstrijden aanmerkelijk beter. Dit geeft vertrouwen oor de komende wedstrijden. De HKC-goals kwamen uit handen van Niels Deventer (5), Francis Tromp (4), Sandra de Boon (2), Emiel Deventer (2), Esther Bot (1), Esther de Groot (1) en Arjan de Haas (1).

HKC speelt zaterdag 10 december wederom in De Wielewaal. Tegenstander is Rapid uit Haarlem. Het duel vangt aan om 16.45 uur.