Vandalisme

13 december 2011 om 00:00 Nieuws

INGEZONDEN

Sinds de openingstijden van de horeca in Hardinxveld-Giessendam zijn vrij gegeven, hebben wij bijna elke zaterdag- op zondagnacht op verschillende tijden last van (dronken) jongeren die veel lawaai maken. In de nacht van 15 op 16 oktober is een ruit van spiegeldraadglas van onze tuinmuur langs de Peulenlaan door een kogel of iets dergelijks kapot gemaakt. Sindsdien kijken wij iedere zondagmorgen eerst of alles nog heel is. Zondagmorgen was weer een ruit aan diggelen gegooid of met vuurwerk vernield.

Aangifte doen bij de politie heeft geen enkele zin. Ze komen niet kijken. Wel rijden ze diverse malen per dag langs met de surveillanceauto, maar even stoppen om naar de schade te kijken en op te nemen is schijnbaar teveel moeite. Na de eerste vernieling hebben wij wel aangifte gedaan. 'Als je wat ziet, moet je meteen bellen. Misschien komen we dan langs. Met de nadruk op misschien want er moet wel een auto beschikbaar zijn', wisten ze op het bureau te vertellen.

Na telefonisch overleg met de politie, afgelopen zondag en maandag, blijkt dat met de eerste aangifte vrijwel niets is gebeurd. 'Ik heb het doorgegeven aan de surveillancedienst', zei de betreffende agent. Met andere woorden: mijn bureau is schoon. Daar moet je het als burger dan mee doen. Gelet op bovenstaande doen we nu geen aangifte meer van de tweede vernieling, maar zullen we zelf actie ondernemen. Wellicht is dit iets voor de politiek en de verantwoordelijke wethouder om over na te denken. Dat jongelui uitgaan en lol maken oké, maar maak in het vervolg onze spullen niet meer kapot. Mochten jullie soms wroeging krijgen: de schade inclusief plaatsen van het glas kost 150 euro per schadegeval. Het zou de vandalen sieren als ze dit bedrag persoonlijk overhandigen.

G. de Waard,

Mercuriusstraat,

Hardinxveld-Giessendam.

advertentie
advertentie