Ontdek wat muziek voor kinderen kan betekenen

23 december 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Bij TOON starten vanaf januari weer ontdekkingscursussen voor kinderen in de leeftijdscategorie van een tot en met tien jaar. Al op jonge leeftijd kunnen kinderen de eerste beginselen van muziek ontdekken. ,,Naast het feit dat kinderen het leuk vinden om muziek te maken en te bewegen is de ontdekking ook goed voor de ontwikkeling van het kind", zegt Johan Boonekamp van het centrum voor kunst en cultuureducatie in de Alblasserwaard.

Iedere cursus die door TOON wordt gegeven wordt afgestemd op de ontwikkelfase van de kinderen in die leeftijdscategorie. Voor de allerkleinsten is de cursus muziek op schoot. ,,Peuters genieten van muziek. Kinderen zingen en experimenteren graag met geluiden: bijvoorbeeld met eenvoudige muziekinstrumentjes. In zes lessen leren ze de eerste beginselen."

Snuffelcursus en Dans en Muziek ontdekt is voor de wat oudere kinderen. Snuffelcursus is drie keer beeldend, drie keer dans en drie keer muziek, waarbij ze daarna een keuze kunnen maken wat ze nu echt leuk vinden. Dans en Muziek ontdekt is zingen en dansen. Muzikaliteit, creativiteit en motoriek wordt ontwikkeld. Deze cursus eindigt met een optreden, waar een ieder haar talenten kan tonen. Deze cursus wordt in Gorinchem gegeven, maar ook in Alblasserdam.

Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.toonjetalent.nl.

advertentie
advertentie