Tess (6) wint Operatie Puntmuts

30 december 2011 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - Tess de Vaal (6) uit Giessenburg kraait victorie in de Operatie Puntmuts.

In oktober en november, de periode waarin kabouters weer naar hun winterverblijf gaan, houdt het bezoekerscentrum Veluwe-Noord van Staatsbosbeheer in Nunspeet deze actie. Kinderen konden waarnemingen van kabouters doorgeven en een tekening maken van de door hen ontdekte kabouter. In totaal zijn 78 kabouters gezien en ook nagetekend. Van de waargenomen kabouters bleek dat ongeveer zeventig procent mannetjes waren en dertig procent vrouwtjes. De meeste kabouters waren tussen de nul en tweehonderd jaar oud. Eén heel oude kabouter van wel 1700 jaar was gezien. De kabouters waren ongeveer 5 tot 25 centimeter groot. De meeste vrouwtjeskabouters waren besjes, eikeltjes en beukennootjes aan het verzamelen en waren vaker dan de mannetjes aan het zingen en dansen. De mannetjeskabouters waren vaak aan het houthakken, bomen zagen, het wandelen of een pijpje roken. En, wat niet verrassend is, bijna alle kabouters hadden een rood mutsje op.

De winnaar van de eerste prijs van de tekenwedstrijd, Tess de Vaal, kreeg van beheerder Frank Volkers een mooi boek een een grote knuffel uitgereikt. De tweede prijs ging naar Melissa Schelle uit Nunspeet. Mattheo de Haan uit Rotterdam won de derde prijs. De tien mooiste tekeningen zijn nog te zien in het bezoekerscentrum.

Het centrum ligt aan de Plesmanlaan 2 in Nunspeet en is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

advertentie
advertentie