HKC blijft aan winnende hand

29 april 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Vooraf was de thuiswedstrijd tegen KOAG door HKC als lastig bestempeld. Achteraf bleek toch voldoende krachtsverschil tussen beide ploegen, zodat een vrij eenvoudige Hardinxveldse overwinning kon worden genoteerd. Aangemerkt zou kunnen worden dat HKC na een overtuigende 14-7 voorsprong, KOAG liet terugkomen tot 14-12.

HKC startte in de basis met Suzan de Boon op de plaats van de geblesseerde Marlies Bommeljé en nadat beide ploegen uit hun eerste aanval hadden gescoord, was het de thuisploeg die in een hoog tempo haar bedoelingen duidelijk maakte en duidelijk de toon aangaf in de openingsfase. Onder de impulsen van een sterk spelende Tim Sterrenburg werd een 5-2 voorsprong opgebouwd en HKC kon aanvallend voor gevaar blijven zorgen mede door sterk rebounden van Emiel Deventer en Arnold Tromp. KOAG slaagde er wel in om mee te scoren, maar moest toch toezien dat er bij rust een 10-6 voorsprong voor de thuisclub was bereikt.

Opdracht voor de tweede helft werd om KOAG niet meer het gevoel te geven dat het nog terug zou kunnen komen in de wedstrijd. HKC slaagde daar uitstekend in. Na een snelle treffer van Suzan de Boon ging HKC door met het productieve spel uit de eerste helft en halverwege de tweede helft was een 14-7 voorsprong opgebouwd. KOAG leek onder de voet gelopen te worden. De ploeg uit Krimpen aan de IJssel kwam nog niet veel verder dan korte eenschotsaanvallen Toen stokte echter ook de doelpuntenmachine bij de HKC. Er werd te verkrampt gespeeld en men kreeg meer moeite om de reboundpositie goed in te vullen. Het gaf KOAG de gelegenheid om in te gaan lopen, maar het gat dat was geslagen was te groot en HKC kwam niet echt meer in de problemen. Dat KOAG nog terugkwam tot 14-12 was vooral aan het laconieke spel van HKC te wijten, maar de punten bleven zeer verdiend in Boven-Hardinxveld.

Doordat koploper SDO haar uitwedstrijd tegen Fiks in winst omzette, blijft HKC de ploeg uit Kamerik op één punt volgen en dat betekent een ongemeen spannend competitieslot met nog drie wedstrijden te gaan.

De HKC-goals kwamen uit handen van: Menno Bakker (4), Tim Sterrenburg en Arnold Tromp (3), Suzan de Boon (2) en Esther de Groot en Francis Tromp( ieder 1).

Zaterdag is geen competitie en 12 mei ontvangt HKC rode lantaarndrager ODO uit Maasland. In ieder geval een wedstrijd waarin de BMN-ploeg haar titelkansen gaaf moet kunnen houden.