Eind goed al goed voor gedreven Hardinxveld

13 mei 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD/G'DAM - Hardinxveld heeft zich zaterdag in de laatste competitiewedstrijd tegen Altena gerevancheerd voor het kwakkelende seizoen.

Voor beide teams stonden in het slotduel tussen Hardinxveld en Altena nog grote belangen op het spel. De bezoekers konden in theorie zelfs nog kampioen worden en anders terugvallen op een periodetitel. De ploeg van trainer Ton Heijstek had nog een punt nodig voor directe handhaving. Hardinxveld trok met veel inzet de wedstrijd van de eerste tot de laatste minuut naar zich toe en sloot het seizoen stijlvol af met een knappe 3-1 overwinning.

Om niet afhankelijk te zijn van de resultaten op de andere velden was de opgave voor Hardinxveld vooraf duidelijk. Tegen Altena als nummer drie van de ranglijst en koploper in de derde periode moest minimaal gelijk gespeeld worden. Dat die opdracht voor de ploeg meer dan duidelijk was bleek wel uit de gedreven start van de thuisploeg. In een hoog tempo opende Hardinxveld de strijd en zette direct druk op de bezoekers. Na ruim twintig minuten leverde dit de verdiende openingsgoal op aan de Sluisweg. Een voorzet werd door Vincent van Lopik breed voor het doel gekopt en bij de tweede paal tikte Joran Schröder in duel met de Altena doelman 1-0 in de hoek. Hardinxveld bleef de wedstrijd dicteren en liep voor de pauze verder uit toen Richard Zwakhals een blok zette in de zestienmeter en de afvallende bal door Nick van der Woude fraai bovenin de kruising werd gelepeld.

Met de 2-0 voorsprong begon de ploeg van Sportshop André Vlot aan het tweede deel waarin Hardinxveld opnieuw de boventoon voerde. Voor de sleurende Edwin Visser lag na een verdedigingsfout de weg open naar het doel maar hij stuitte op de Altena keeper. Hardinxveld kreeg meer ruimte en Nick van der Woude gaf de bal op maat mee aan Edwin Visser die nu wel de 3-0 keurig over de Altena doelman binnen liet vallen. Van een uitzonderlijk moment waarop Hardinxveld niet resoluut verdedigde profiteerde Richard de Laat en schoot 3-1 binnen. Ondanks die treffer groeide bij de gasten geen enkel vertrouwen tegen het oppermachtige Hardinxveld. Met snel uitgevoerde omschakelingen bleef Hardinxveld ook in de laatste fase gevaarlijk. De mooiste kans kreeg de ingevallen Lars Coerts nog aangeboden maar de poging van de licht geblesseerde Hardinxveld-aanvaller werd voor de doellijn onderschept. Zo bleef het bij de meer dan verdiende 3-1 overwinning voor Hardinxveld dat in deze slotwedstrijd vol overgave had gespeeld en Altena geen moment in de wedstrijd liet komen. Daarmee sluit Hardinxveld de competitie af met een keurige achtste plaats en komt het nieuwe seizoen weer uit in de tweede klasse. Van de andere clubs spelen WNC en Drechtstreek een beslissingswedstrijd om de titel en gaat de verliezer daarvan met Pelikaan en Altena de nacompetitie spelen om promotie. GJS en Ameide spelen nacompetitie om degradatie en Groote Lindt en Schelluinen degraderen rechtstreeks. Bij Hardinxveld heeft aanvoerder Michel Roza aangegeven lager te gaan spelen en de anderen kunnen zich met trainer Ton Heijstek voor het volgende seizoen gewoon weer richten op een verblijf in de tweede klasse.

Opstelling: Marco van der Linden, Christiaan Verschoor, Gerco Blokland, John den Dikken, Vincent van Lopik, Michel Roza (85' Mark Vogel), Edwin Visser, Wouter Romeijn, Joran Schröder, Richard Zwakhals, Nick van der Woude (66' Lars Coerts).

advertentie
advertentie