Twee jongens OKK door naar NK turnen

25 mei 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De OKK-turners Mark van Belzen en Bart de Ruiter hebben zich op de meerkamp en de toestelfinales geplaatst voor de finale van het NK.

Van Belzen mocht het spits afbijten. Hij turnde een redelijke wedstrijd, maar maakte wat kleine foutjes op brug en rek. Dit maakte hij weer goed door een zeer sterke vloer en voltige oefening. De beste veertien turners zouden zich plaatsen voor de finale in Nijverdal. Het OKK-lid eindigde met 0,2 punten meer dan de nummer vijftien en mag dus naar het Nederlands kampioenschap turnen. Ook wist hij zich als vierde te plaatsten voor de toestelfinale vloer.

Ook Bart de Ruiter gaat door naar de finale. Hij behaalde de elfde plaats. Dit kwam mede door zijn hoogste score ooit, 13,00 punten op sprong. Een toestelfinale zat er voor hem niet in.

In Volendam kwamen de jongste OKK-geplaatsten uit in de halve finale. Mitchel de Haas en Tristan van Wijngaarden mochten in hun eerste wedstrijdseizoen trots zijn op een 22ste en 28ste plaats. Joshua de Stigter haalde in Volendam zijn wedstrijd in. Hij was goed gefocust op de brug en de rekstok. Hij verloor punten bij voltige. Hierdoor waren zijn resultaten niet goed genoeg om naar de finale door te stoten.

De NK turnen finale is 2 en 3 juni in Nijverdal.

advertentie
advertentie