Inzameling voedselbank

27 mei 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - In Hardinxveld-Giessendam wordt vrijdag 1 en zaterdag 2 juni voedsel ingezameld voor de voedselbank. De vrijwilligers zijn in de supermarkten aanwezig en doen het verzoek om iets extra's te kopen voor in de voedselpakketten. De voedselbank ontvangt graag houdbare artikelen zoals groenten, fruit, vlees- of visproducten in pot of blik. Ook zaken als koffie en thee, toiletartikelen en wasmiddelen zijn erg welkom. De deelnemende supermarkten zijn Bas van der Heijden en Albert Heijn in Hardinxveld-Giessendam en C1000 in Molenaarsgraaf.

Het landelijke aanbod van voedsel voor de voedselbanken loopt flink terug, terwijl het aantal aanvragen oploopt. Hierdoor ontvangen de lokale voedselbanken steeds minder vanuit het depot in Rotterdam. ,,De lokale inzameling en de bijdragen van ondernemers en particulieren speelden al een grote rol bij het vullen van de pakketten, dit wordt door deze ontwikkelingen steeds belangrijker", zegt Sandria de Wild van de Voedselbank.

Bijdragen kunnen ook worden afgeleverd op de volgende adressen: Prinsenweer 30 of Middeldiepstraat 90 in Sliedrecht, Zwaanstraat 2 in Bleskensgraaf, Dorpsstraat 7a in Wijngaarden, Dorpslaan 114 of Planetenlaan 81 (Gebouw Zevensprong, woensdagmiddag na 15.00 uur) in Nieuw-Lekkerland, Molenstraat 2 of Kon. Wilhelminalaan 56 in Hardinxveld-Giessendam. Meer informatie op www.voedselbanksliedrecht.nl en www.voedselbank-hardinxveld-giessendam.nl.

advertentie
advertentie