Hardinxvelder bezoekt sponsorkind in Kenia

29 mei 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Belinda Hagenaar vertrekt komende week vanuit Hardinxveld-Giessendam naar Kenia. Het doel van de reis is haar sponsorkind ontmoeten. De reis wordt georganiseerd door Compassion, één van de grootste christelijke kindsponsororganisaties ter wereld.

Hoogtepunt van de reis is de ontmoeting met haar sponsorkind. Belinda Hagenaar is enthousiast over de reis: ,,Ik kijk er ontzettend naar uit om Mariam te ontmoeten. Allerlei emoties zullen door mijn lichaam gaan en laten dierbare herinneringen achter."

De reizigers maken tevens kennis met het werk van Compassion in Kenia. Deelnemers sponsoren via deze organisatie een kind in Kenia of in een ander land waar Compassion werkzaam is. Tijdens de reis zien zij met eigen ogen wat voor verschil de maandelijkse ondersteuning maakt in het leven van sponsorkinderen. Hagenaar: ,,Als je ter plaatse bent, voel je, proef je en ruik je het verhaal achter de foto van het kindje dat op de foto staat en waar je brieven mee schrijft. Mariam maakt deel uit van mijn dagelijks leven. We schrijven regelmatig en bidden elke dag voor elkaar. Ik ben blij dat ik haar mag ondersteunen."

Naast het kindsponsorprogramma helpt Compassion zwangere vrouwen en jonge moeders met baby's door het Compassion Child Survival Programma. De groep brengt tijdens de reis ook een bezoek aan dit programma. Tegen het einde van de reis hebben de deelnemers een diner met studenten van het leiderschapprogramma. Deze studenten zijn als kind gesponsord en worden nu ondersteund, zodat ze kunnen studeren. ,,Het lijkt me heel mooi maar ook confronterend om de aanstaande en jonge moeders te ontmoeten, gelukkig worden ze omringd met liefde en zorg door het Child Survival Programma. De studenten zijn enorm gemotiveerd en zitten vol ambitie om hun land en volk te dienen met hun talenten, dus dat word een inspirerende ontmoeting", zegt de Hardinxveldse.

Compassion biedt kinderen kans op een leven zonder armoede. Ieder kind dat door een sponsor wordt ondersteund, wordt opgenomen in een Compassion-project dat door de plaatselijke kerk wordt uitgevoerd. Via Compassion worden wereldwijd momenteel ruim 1,3 miljoen kinderen in 26 landen ondersteund. Een belangrijk onderdeel van het sponsorprogramma is de briefwisseling tussen kind en sponsor. Meer informatie is te vinden op www.compassion.nl.

advertentie
advertentie