Ierse folkmuziek in scoutinggebouw

29 mei 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Shepherds Pie verzorgt woensdag 20 juni vanaf 20.00 uur een speciaal optreden. De zanggroep brengt Ierse volksmuziek ten gehore in het gebouw van Scouting A15 aan de Sliet 2. Het optreden is geïnitieerd vanwege het ROK-festival.

In september 2011 heeft een aantal mensen uit de regio Hardinxveld-Giessendam het initiatief genomen een zanggroep te starten. Deze richt zich op het zingen van specifiek Ierse liederen. Zij hebben zich voor de keuze van deze muziek laten inspireren door onder andere de Fureys, Paddy's Passion en vanzelfsprekend the Dubliners.

De zanggroep bestaat uit acht zangers en twee gitaristen verder wordt voor de begeleiding gebruik gemaakt van mondharmonica, trekzak, tamboerijn en een bodhran. Na in eerste instantie wat te hebben geoefend met begeleiding van een cd, is een dirigent gevonden, die leiding geeft aan het koor. De naam Shepherds Pie komt van een Iers gerecht, dat bestaat uit aardappelen, diverse groenten en vlees. In het kort gezegd een soort mengelmoes, die de in feite zanggroep ook is. Mensen uit diverse plaatsen met verschillende karakters.

Elke woensdagavond repeteert de zanggroep in het gebouw van de Scouting A15 in Hardinxveld-Giessendam. Voor inlichtingen: Ad Krijgsman, 0184-651805.

advertentie
advertentie