Interessante testcases voor HKC

28 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De HKC-selectie is de voorbereiding gestart op het komende zaalseizoen waarin zowel het standaard- als het reserveteam uitkomt in de eerste klasse. Afgelopen zaterdag werd geoefend tegen Excelsior waarvan het eerste en tweede team in de hoofdklasse uitkomen. Bij de reserves werd al duidelijk dat HKC zich goed met haar tegenstander kan meten. Na een 5-5 ruststand werd het een verdiende 17-14 overwinning voor de Hardinxveldse ploeg. Bij de strijd tussen de hoofdmachten van beide ploegen had HKC aanvankelijk moeite om in het spoor van de Delftenaren te blijven. Na twintig minuten keek HKC tegen een 5-9 achterstand aan. Toch bleef HKC vrijuit spelen. Door een hoog tempo aan te houden werd Excelsior onder druk gezet. Bij rust was de achterstand teruggebracht tot twee punten. In het tweede bedrijf had Excelsior wel steeds de leiding, maar kon zij niet een beslissend gat slaan. HKC bleef goed volgen om vervolgens in de slotfase hard toe te slaan en met 21-19 deze nuttige oefenwedstrijd winnend af te sluiten. Na een midweekse wedstrijd tegen RWA in Rhoon is HKC zaterdag 3 november actief op het Vriendenschaar-toernooi in sporthal De Wielewaal. De Boven-Hardinxvelders komen in actie tegen Merwede uit Sliedrecht en tegen plaatsgenoot Vriendenschaar. Dinsdagavond 6 november speelt HKC om 20.30 uur tegen DeetosSnel uit Dordrecht. Plaats van handeling is sporthal De Appelgaard in Hardinxveld-Giessendam. Tegen deze ploeg, die uitkomt in de Korfbal League, wordt een knock-out wedstrijd gespeeld in de eerste ronde van de Rijnmond Cup. De Dordtenaren zijn natuurlijk torenhoog favoriet in deze wedstrijd, die voor beide ploegen ook geldt als laatste testcase voor het zaalseizoen, dat op 10 november begint. Er wordt een grote publieke belangstelling voor deze wedstrijd verwacht. Om 19.15 uur wordt een voorwedstrijd gespeeld tussen de D1-teams van beide verenigingen.