Kapsalon Jeanne bestaat dertig jaar

30 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het is feest bij Kapsalon Jeanne aan de Venusstraat 55 want de zaak bestaat dertig jaar. Eigenaresse Jeanne Versteeg heeft na al die jaren nog veel plezier in haar werk en vertelt met enthousiasme over haar vele vaste klanten én een bijzonder specialisme: het opsteken van lang haar.

Door Ria Scholten

De kapsalon is gevestigd op de begane grond van haar drive-in woning en biedt een fraai uitzicht op de tuin, die in de zomer vol bloemen staat maar ook in herfsttooi het aanzien meer dan waard is. De groene oase zorgt bovendien voor een stukje privacy voor de klanten. ,,Ik ben in de tuinkamer begonnen, maar al snel hebben we de garage erbij getrokken en later is er ook nog een stuk aangebouwd'', vertelt Jeanne. ,,Veel mensen komen al jaren hier en dat waardeer ik ontzettend. Wel heb ik besloten een stapje terug te doen. Ik werk nu drie dagen, maar dat is eigenlijk iets te weinig want het is hier soms behoorlijk vol."

De geboren Rotterdamse is een vlotte praatster en vertelt honderduit. ,,Ik ben gespecialiseerd in het opmaken van lang haar. Daardoor kan het voorkomen dat er drie dames onder de droogkap zitten terwijl ik de vierde klant aan het knippen of kleuren ben. Het is dus zaak de afspraken goed te plannen. Klanten met lang haar laten het graag door mij opsteken, maar dames kunnen hier ook terecht voor een klassieke behandeling, zoals een watergolf. Een aantal klanten is al op leeftijd. De oudste, die trouwens een kort kapsel heeft, wordt binnenkort 98 jaar."

Kwaliteitsproducten

,,Dit neemt niet weg dat ook jongere dames welkom zijn voor een vlotte coupe en een eigentijds kleurtje. Ik werk hoofdzakelijk met de kwaliteitsproducten van Keune'', laat Jeanne weten. Ze is gediplomeerd kapster en knipt ook heren en kinderen. ,,Op alle woensdagen van het jaar knip ik mannen van 65 jaar en ouder voor slechts 11,50 euro. Op donderdag en vrijdag reken ik de reguliere prijs van 19,50 euro. Veel mannen maken graag gebruik van het voordeel van liefst 8 euro."

Jeanne wil de klanten graag bedanken voor het in haar gestelde vertrouwen. Ter ere van het 30-jarig jubileum krijgt iedereen die voor een behandeling in de salon komt een cadeautje. Kapsalon Jeanne is woensdag en donderdag geopend van 08.30 tot 18.00 uur en vrijdag van 08.30 tot 20.00 uur. De salon is telefonisch bereikbaar via 0184-614555.

advertentie
advertentie