'Wie wil meevaren met de Sint?'

29 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Zoals een ieder al heeft kunnen lezen in Het Kompas komt Sinterklaas zaterdag 24 november naar Hardinxveld-Giessendam. Net als vorige jaren komt hij met de Waterbus aan in Boven-Hardinxveld. ,,Het voordeel van de Waterbus is dat erg veel personen kunnen meevaren en dat het veilig is. Wie weet ben jij wel degene die mee mag varen met de Sint? Als je meedoet met onze wedstrijd kun je misschien een uitnodiging voor twee personen winnen (jij en een volwassene) en vaar je met Sinterklaas en zijn Pieten een flink stuk op de Merwede voor hij aanlegt bij het veer. Dan kun jij het 'kippenvelgevoel' ervaren dat de Sint en zijn Pieten steeds weer hebben als ze al die kinderen op de dijk zien staan en kun je meezingen met de Pieten als er wordt gezongen aan boord."

,,Of loop de polonaise. Met misschien Sinterklaas wel voorop en krijg een cadeautje." In totaal zijn er achttien prijzen te winnen. Naast het meevaren op de Waterbus krijgen de prijswinnaars ook een cadeaucheque, die kan worden besteed bij Intertoys Boogaard. Op de Sinterklaasmarkt en tijdens de intocht in Beneden-Hardinxveld wordt bekendgemaakt wat de waarde van de cadeaucheques voor deze achttien kinderen is.

Kleurplaat

,,Wat moet je doen? Ben je tussen de drie en zes jaar oud kleur de kleurplaat dan op je mooist in. Als hij af is kun je hem inleveren. Er zullen zes kinderen uit deze leeftijdscategorie worden gekozen die mee mogen varen. Vul wel het strookje onderaan in!" Kinderen van zes en zeven jaar wordt gevraagd de kleurplaatpuzzel af te maken. ,,Kleur hem en plak hem op! Er zullen zes kinderen uit deze categorie worden gekozen die mee mogen varen. Lever je kleurpuzzel in met ingevulde strook onderaan."

,,Kinderen van acht tot en met tien jaar, opgelet! Voor jullie geen kleurplaat, maar een andere opdracht. Sinterklaas heeft nooit zijn trouwe schimmel bij zich in Hardinxveld. Toch mist hij Amerigo. Teken, schilder, plak of knutsel een mooie schimmel voor de Sint en lever dit in. Ook in deze categorie worden zes winnaars uitgekozen. Zet wel je naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en je leeftijd erbij!"

Inleveradressen

Kleur/puzzelplaten zijn vanaf maandag 12 november te krijgen bij de aangesloten winkels van De Giessenhof en bij Hoogvliet in Boven-Hardinxveld. Uiterste inleverdatum: woensdag 21 november. Inleveren kan bij de volgende adressen: Beneden-Hardinxveld: Kids & Koters en Mijn Eerste Uitzet. Boven-Hardinxveld: supermarkt Hoogvliet. De winnaars krijgen donderdag 17 november bericht.

advertentie
advertentie