Voedselbanken zijn blij met Sinterklaas spelende Kiwanisclub

2 december 2012 om 00:00 Nieuws

REGIO - Annemiek Smaal en Jolanda Zwaan van Kiwanisclub Hardinxveld-Alblasserwaard hebben woensdag een symbolische cheque ter waarde van 10.000 euro overhandigd aan Erik Kraaijeveld, voorzitter Voedselbank Hardinxveld-Giessendam. Hij nam de cheque in ontvangst namens de Voedselbanken in de Alblasserwaard. De Kiwanisclub vond het een goed idee als charterproject de kinderen van cliënten van de Voedselbanken een mooi Sinterklaascadeau te geven. In nauw overleg met de Voedselbanken konden al deze kinderen hun cadeau afgelopen week in ontvangst nemen. Het geld voor dit project heeft de Kiwanisclub in het verleden ingezameld door middel van fundraising-projecten.

Kiwanisclub Hardinxveld-Alblasserwaard is een actieve serviceclub en vergadert gemiddeld twee keer per maand. Zelfwerkzaamheid van de leden bij hun goede doelen-projecten speelt een belangrijke rol. De Voedselbanken in de Alblasserwaard delen gezamenlijk elke week plusminus 250 pakketten uit.

In totaal ontvangen via deze actie bijna driehonderd kinderen een cadeau of cadeaubon. Alle klanten delen mee: voor iedereen wordt een emmer met schoonmaakproducten ingepakt en bij het pakket uitgedeeld. De Voedselbanken doen hun best elk jaar voor de kinderen een cadeautje te verzorgen met Sinterklaas. Soms wordt hiervoor een sponsor gevonden, soms wordt het bekostigd door de diverse giften die de Voedselbanken ontvangen. Het zal duidelijk zijn dat de Voedselbanken deze gift van de Kiwanisclub bijzonder op prijs stellen en blij zijn dat het door deze actie mogelijk is elk kind een mooi Sinterklaascadeau te overhandigen.

advertentie
advertentie