Vriendenschaar legt het af tegen Sporting Trigon

2 december 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het is Vriendenschaar niet gelukt het goede spel van de eerste drie zaalwedstrijden te continueren. In de uitwedstrijd tegen veldhoofdklasser Sporting Trigon was het team niet opgewassen tegen het op veel inzet en fysiek gebaseerde korfbal van de Leidenaren, die in de eerste helft een ruime voorsprong namen en die niet meer uit handen gaven.

Bij Vriendenschaar was Zita Schröder op de training aan haar enkel geblesseerd geraakt. In haar plaats speelde Jolijn Muilwijk waardoor trainer-coach Jan Arie van Houwelingen de vakbezetting had gewijzigd. In de openingsfase ging het nog gelijk op. Vriendenschaar nam door rake schoten van Tjeerd Putters (2x) en Sebastiaan de Jong (met een vrije bal) nog wel een 2-3 voorsprong, maar met vijf doelpunten binnen vijf minuten had Sporting Trigon halverwege de eerste helft een 7-3 voorsprong genomen. Vriendenschaar was in de eerste helft niet bij machte het fysieke spel van de ploeg uit Leiden te ontregelen. De ploeg kwam moeizaam uit de felle verdedigende druk van de tegenstander uit. Alleen Putters bleef aanvallend op de been (hij werd met acht doelpunten topscorer in deze wedstrijd), maar hij kon niet voorkomen dat zijn tegenstander ook acht keer scoorde. Met een ruststand van 13-7 moest trainer Van Houwelingen zijn ploeg in de rust het geloof in eigen kunnen terug laten krijgen. Dat lukte gedeeltelijk. Steven Bakker was in de ploeg gekomen voor de zwak verdedigende Peter Visscher en in het andere vak gaf vooral routinier Mees van de Waal van Dijk zijn teamgenoten het goede voorbeeld. Aanvallend bleef Vriendenschaar echter niet in staat de power-verdediging van de thuisploeg te ontregelen. Met slechts zes doelpunten in de eerste twintig minuten (beide teams scoorden drie keer) werd met de stand 16-10 de slotfase ingegaan. In die laatste tien minuten leek Vriendenschaar de spanning nog even terug te kunnen brengen toen door Jolijn Muilwijk met twee goede acties (een raak schot en een verdiende strafworp) de stand 15-19 werd. Echter, in de laatste vijf minuten wist Vriendenschaar niet meer te scoren en kon Sporting Trigon door een raak schot en een strafworp de eindstand op 21-15 brengen.

Vriendenschaar is door deze nederlaag in de onderste helft van de ranglijst geraakt en zal zaterdag tegen hekkensluiter Antilopen revanche moeten nemen op zichzelf. De wedstrijd in sporthal De Wielewaal begint om 18.25 uur.

Scores: Tjeerd Putters 8, Sebastiaan de Jong 2, Jolijn Muilwijk 2, Krista Kop 1, Milou van Dijk 1, Mees van de Waal van Dijk 1.