Verzakende postbodes op staande voet ontslagen

11 december 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - ,,Het is heel jammer en spijtig", zegt woordvoerster Hanne Kluck van PostNL. Ze heeft het over de twee Hardinxveldse postbodes die hun werkzaamheden verzaakten en op staande voet zijn ontslagen. ,,Het is ook sneu voor de mensen zelf, maar uiteindelijk hebben ze hun verantwoordelijkheid niet genomen."

Door Annika Both

Enige tijd geleden verstuurde Leendert van de Minkelis rouwkaarten om familie, vrienden en bekenden te informeren over het overlijden van zijn vader en de begrafenis. Zeven daarvan werden niet bezorgd. ,,Mijn eerste reactie was er één van ongeloof en frustratie", vertelt Van de Minkelis, die een klacht indiende. Twee postbodes zijn op staande voet ontslagen. Het betreft de bezorgers die Buitendams en de Westwijk, inclusief de Stationsstraat en de Damstraat als rayon hadden. Na onderzoek bleek dat de twee veertig poststukken hebben achtergehouden. Van de Minkelis: ,,Het onderzoek heeft duidelijkheid verschaft en is in die zin bevredigend. PostNL heeft de geadresseerden die de rouwkaart niet hebben ontvangen een brief met verontschuldigingen gestuurd. Ik ben tevreden met de actie van PostNL vanaf het moment dat de pers zich ermee begon te bemoeien. Voor die tijd kreeg ik geen enkele respons.'' Kluck wijt dat aan een interne communicatiefout. ,,Meneer is daarover terecht teleurgesteld. We hebben onze oprechte excuses aangeboden.''

Overigens zaten de zeven niet bezorgde rouwkaarten niet tussen de veertig achtergehouden poststukken. Volgens de woordvoerster kan ergens in het sorteerproces iets mis zijn gegaan. Bijvoorbeeld door foute adressering.

advertentie
advertentie