Vridos neemt geen afstand van degradatiezone

11 december 2012 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - Zaterdag 8 december stond voor SV Vridos de belangrijke badmintonwedstrijd tegen BC Bever op het programma. Er moest worden gewonnen om afstand te nemen van de degradatiezone. De herendubbel Zulfiqar/Van Rosmalen begon scherp aan de eerste set, maar maakte daarna veel onnodige fouten waardoor ze ruim verloor met 13-21. In de tweede set begon het beter te lopen en werd met goed aanvallend spel een 21-17 overwinning behaald. In een spannende, gelijkopgaande derde set met mooie rally's kwam het Vridos-duo net tekort: 20-22. Hiermee ging een belangrijk punt verloren. De damesdubbel met Doeland en invalster Slob begon evenals de herendubbel niet scherp en verloor de eerste set ruim met 11-21. De tegenstanders speelden hierdoor wat nonchalant in de tweede set. Vridos wist zich knap terug te knokken. Met 24-22 werd een derde set afgedwongen. In deze laatste set waren de dames van Bever echter oppermachtig: 8-21. Frank Versteeg nam het in de eerste herensingle op tegen Rob Michielse. Hoewel Versteeg vooral in de tweede set sterk speelde en steeds op voorsprong kwam was Michielse beter op de belangrijke punten. Hierdoor verloor Versteeg met tweemaal 17-21. Uit tactische overwegingen speelde invalster Marit Slob de eerste damessingle. Met goed spel wist ze haar tegenstander onder druk te zetten en dwong ze een 21-17 overwinning af in de eerste set. In de tweede en derde set kon ze dit echter niet volhouden. Ze raakte vermoeid en verloor beide sets met 15-21. Na deze 4-0 achterstand moest Vridos op zoek naar een punt. Deze kwam uiteindelijk in de tweede herensingle. Van Rosmalen speelde rustig rond en liet zijn tegenstander fouten maken. Met 21-14 en 21-16 sleepte hij het eerste punt binnen. De tweede damessingle werd de beslissing in de wedstrijd. Na een matige start in de eerste set (14-21) knokte Doeland zich in de tweede set naar een 22-20 overwinning. In de derde set was haar opponent echter opnieuw te sterk: 15-21. Hiermee stond het 5-1 en was de nederlaag een feit. De gemengd dubbel Versteeg/Doeland had een mindere dag. Het koppel kwam maar niet in de wedstrijd en verloor daardoor kansloos met 16-21 en 12-21. Om de schade te beperken was het van belang dat de tweede gemengd dubbel werd gewonnen. Zulfiqar en Slob waren goed bij de les. Slob dekte goed af aan het net en Zulfiqar was in het achterveld heer en meester. Hoewel het in de eerste set nog even spannend werd (21-19) wisten ze de tweede set vrij gemakkelijk naar zich toe te trekken: 21-17.

Door deze 6-2 nederlaag verspeelde Vridos kostbare punten en staat het op de één na laatste plaats in de poule. Aanstaand weekend wacht de nummer laatst BC Didam. Met nog maar vier wedstrijden voor de boeg volstaat alleen een overwinning.