Exclusief etentje voor Serious Request in deze streek

15 december 2012 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - Mathijs Visser, inwoner van Giessenburg en zelfstandig ondernemer, geeft elk jaar gul aan 3FM's Serious Request door te bieden op veilingitems, waarvan de opbrengst naar het Rode Kruis gaat. Door steeds de hoogste bieder te zijn heeft hij al een kleine verzameling unieke items in zijn bezit: Aan de muur in zijn woonkamer prijkt onder andere een gesigneerde litho van de rockband Pearl Jam en voor zijn deur staat de caravan van dj Giel Beelen. Maar Visser wilde dit jaar meer doen voor het goede doel, dus laat hij zelf iets veilen: namens zijn bedrijf Streekbox biedt hij een exclusief diner aan in een rijdend restaurant.

Vanaf vrijdag 14 december kan worden geboden op een privérestaurant op locatie: de Culinaire Smaakbus van chef-kok Patrick Dost, specialist in het bereiden van streekgerechten en verbonden aan Streekbox. Hij parkeert zijn rijdende restaurant op een plaats naar keuze en kookt ter plekke een driegangenmenu voor veertien personen. Onder toeziend oog van de hoogste bieders zal Dost de drie gangen bereiden met verse streekproducten, zoals seizoensgroenten direct van het land en vlees van de biologische slager. Visser hoopt dat een fors bedrag wordt geboden voor het exclusieve etentje voor Serious Request, waarvan de opbrengsten dit jaar gaan naar het terugdringen van babysterfte. ,,Privé ben ik al enkele jaren erg betrokken bij Serious Request. Ik vind het een mooie terugkerende actie waarbij mensen een bijdrage kunnen leveren door zelf acties op te zetten of door te bieden op veilingobjecten", aldus de muziekliefhebber. Vorig jaar bood hij samen met vrienden op de Circus Request-caravan van Giel Beelen, een caravan waarmee hij het hele land doortrok om geld in te zamelen voor Serious Request. Visser: ,,Dit jaar wilde ik iets extra's doen voor het goede doel. Samen met een collega heb ik dit plan opgezet. Onze chef-kok Patrick wilde meteen meedoen. Dat is het mooie aan dit soort acties: Mensen willen zich zonder nadenken belangeloos inzetten voor het goede doel."

Jaarlijks wordt een week voor Kerst een grote actie op touw gezet om geld op te halen. Serious Request is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij drie 3FM-dj's acht dagen lang opgesloten worden in een glazen huis om geld op te halen voor het Rode Kruis. Het evenement leidt elk jaar tot talloze ludieke acties om geld op te halen. Vorig jaar werd er ruim 8,6 miljoen euro opgehaald voor moeders in oorlogsgebieden Dit jaar wordt er geld opgehaald om de wereldwijde babysterfte terug te dringen. Streekbox bezorgt wekelijks verse seizoensproducten van ambachtelijke boeren uit de streek.

Het veilingstuk is online te vinden op https://www.marktplaatsveilt.nl/je-eigen-priv-restaurant-op-locatie.

advertentie
advertentie