OKK'70 staat weer met beide benen op de grond

22 december 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De zegereeks van het herenteam van OKK'70 werd woensdagavond beëindigd door Voltena. De volleyballers uit Hardinxveld-Giessendam werden in eigen huis met 3-1 verslagen.

Na zeven overwinningen in successie werden ze op hun plek gezet door de nummer twee uit Werkendam. Ondanks de voltallige selectie startte OKK niet scherp genoeg. Al snel keek de thuisploeg tegen een achterstand aan van vijf punten. Er werd nog geprobeerd het tij te keren, maar ondanks een time-out en een aantal wissels ging de setwinst naar Voltena met 18-25. De tweede set begon spannend. Martijn de Rover wisselde zijn broer Mischa af. Na een wederom matige start kon OKK ditmaal wel een vuist maken, wat resulteerde in een voorsprong van 19-14. De thuisploeg liet zich niet meer verrassen en haalde de set binnen met 25-20. OKK hoopte dat dit het breekpunt zou worden, maar de gasten waren onverstoorbaar. Waar de spelverdelers van de thuisploeg moeite hadden met de passing werden bij Voltena de middenaanvallers feilloos gevonden. OKK had hier geen antwoord op en trok daardoor met 19-25 aan het kortste eind. Ook in de vierde set vertrouwde trainer-coach André Schild op routine. De jongere spelers moesten weer op de bank plaatsnemen. Dit leverde echter geen resultaat op. OKK slaagde er niet in een beslissende vijfde set forceren. Na 21-25 was de eerste nederlaag sinds 20 oktober een feit. Er waren met uitzondering van de uitblinkende Johan van den Bergh weinig positieve punten bij OKK. In tegenstelling tot voorgaande wedstrijden waren de beleving en het vertrouwen ver te zoeken. Na de winterstop wacht voor eigen publiek een zware opgave tegen WIK. De uitwedstrijd ging met 4-0 verloren.