T@B wil veiliger kruispunt Thorbeckestraat

21 januari 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De Transparante partij voor Algemeen Belang (T@B) komt donderdag 31 januari met twee voorstellen voor veiligere verkeerssituaties in Hardinxveld-Giessendam. Zo dient de lokale partij een motie in waarin zij het college van Burgemeester en Wethouders vraagt het kruispunt bij de Albert Heijn aan de Thorbeckestraat veiliger te maken. Ook dient T@B een motie in over de dubbele belijning op de Rivierdijk in Boven-Hardinxveld. De partij vraagt het gemeentebestuur de belijning op sommige plaatsen te onderbreken.

,,Al een tijdje bereiken ons signalen dat mensen met gevaar voor eigen leven het kruispunt op de hoek van de Talmastraat, Thorbeckestraat en Troelstrastraat hebben overgestoken. Door de drukte kunnen wandelaars en fietsers heel moeilijk oversteken. Mensen moeten dus haasten, mét de kans dat ze worden geschept door een auto. Voor kinderen en ouderen uit onze gemeente is het helemaal een gevaarlijk punt. Een zebrapad of andere verkeersremmende of attentieverhogende maatregelen lijken ons de beste oplossingen'', legt fractielid André Hoedelmans uit. ,,We hebben dit probleem al eerder aangekaart bij het college. Maar zij vindt dat bewoners maar over moeten steken bij het zebrapad ter hoogte van de Peulenlaan of bij Buitendams. Onze partij denkt daar anders over. Als je op het kruispunt gaat kijken dan zie je dat het zo niet werkt. Mensen gaan niet een eindje lopen om over te steken. Meestal ga je recht op je doel af. Daarom dienen we een motie in. We hopen op steun van de andere politieke partijen."

Rivierdijk

Met het tweede voorstel dat T@B indient hoopt de partij te bereiken dat op een aantal plaatsen op de Rivierdijk in Boven-Hardinxveld de dubbele belijning wordt onderbroken. Vorig jaar is tijdens de werkzaamheden aan de dijk opeens dubbele belijning op het wegdek aangebracht. Volgens T@B leidt dit tot ongewenste situaties omdat veel dijkbewoners om moeten rijden om hun parkeerplaats te bereiken. Hoedelmans: ,,Veel inwoners hebben hierover bij ons geklaagd. Met deze belijning mogen auto's eigenlijk niet over hun weghelft. Maar veel dijkwoningen hebben een parkeerplaats voor hun huis. Die parkeerplaatsen zijn dus van de andere rijrichting niet direct te bereiken, maar via een grote omweg. Dat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Ook doen mensen dat natuurlijk niet, dus begaan ze eigenlijk een overtreding. Wij vinden het gek dat de belijning zo is aangebracht en willen voorkomen dat mensen hiervoor worden beboet. Daarom vragen we het college de belijning op die plaatsen te onderbreken. Van het CDA hebben we al begrepen dat zij deze motie graag mee wil indienen."

De twee voorstellen worden als moties ingediend tijdens de raadsvergadering op 31 januari. De inhoud van de moties is te lezen op www.tabhg.nl.

advertentie
advertentie