Hardinxveld brengt kampioen in het nauw

21 april 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Hardinxveld heeft afgelopen zaterdag een knappe prestatie geleverd in de wedstrijd waarin voor thuisclub Rijsoord het kampioenschap op het spel stond. De ploeg van trainer Ton Heijstek speelde met flair tegen de titelkandidaat die bij winst de hoofdprijs niet meer kon ontgaan. Hardinxveld werkte niet mee aan het kampioensfeestje en nam in de eerste helft brutaal met 0-2 de leiding. Kort na de pauze trok de thuisploeg de stand gelijk maar verder dan een 2-2 gelijkspel kwam het niet. Door het verlies van nummer twee Leerdam Sport'55 leverde dit Rijsoord drie wedstrijden voor het slot van de competitie toch de titel op.

Het affiche van een wedstrijd waarin de thuisclub kampioen kon worden, was aan het bezoekende Hardinxveld wel besteed. De Sluiswegbewoners lieten zich niet imponeren en openden het duel vol overtuiging. Binnen een paar minuten had Lars Coerts al een verrassing in petto maar zijn vrije trap tikte de Rijsoorddoelman met de vingertoppen nog op de kruising.

Het opstomen van verdediger Christian Verschoor was de gespannen thuisclub wel te machtig. De inspeelpass van de Hardinxveldverdediger was op maat voor Richard Zwakhals die de bal met een schuiver achter de Rijsoordgoalie tot 0-1 verlengde. Ondanks de individuele klasse van de thuisploeg domineerde Hardinxveld als een hecht collectief de eerste helft. Met een verre trap van Wouter Romeijn in de diepte werd Benjamin van der Graaf gelanceerd. De Hardinxveldspits nam de bal op snelheid aan en zijn uithaal leverde een 0-2 voorsprong op. Verder dan een poging uit een hoekschop die Marek Verweij in het doelgebied redde, kwam de thuisclub niet. Daarmee ging Hardinxveld de pauze in met een verrassende 0-2 voorsprong op de in de hele competitie nog ongeslagen thuisclub.

De ploeg van Sportshop André Vlot leek direct na aanvang van de tweede helft nog verder afstand te nemen maar een kopbal van Richard Zwakhals werd door de Rijsoorddoelman fraai uit de bovenhoek getikt. Daarna was het toch de beurt aan de thuisclub die de aansluitingstreffer forceerde. Bij een voorzet scherp voor het doel werd stevig doorgegaan op Marco van der Linden die als gevolg daarvan de bal niet onder controle kreeg. De Hardinxvelddoelman kreeg geen bescherming van scheidsrechter van Drunen en daarvan profiteerde Rijsoord dankbaar.

Hardinxveld was even van slag en gaf ruimte weg in de verdediging waarvan Rijsoord optimaal gebruik maakte door met een geplaatst schot in de bovenhoek 2-2 aan te tekenen. Met nog een half uur te gaan leek de strijd weer helemaal open maar toch ging het duel meer en meer op slot. De thuisploeg speelde consolidatievoetbal terwijl ook Hardinxveld niet meer de kracht had van het eerste deel. Zonder enerverende mogelijkheden in het laatste deel bleef het bij de 2-2 als eindstand. Met een mix van tevredenheid over een punt en teleurstelling omdat er meer in had gezeten verliet Hardinxveld het speelveld met de feestvierende kampioenen van Rijsoord.

Komende zaterdag 27 april staat voor Hardinxveld thuis de inhaalwedstrijd tegen DFC op het programma. In een poging in te lopen op de derde plaats die recht geeft op een vervangende periodetitel is het belang voor Hardinxveld geschetst terwijl DFC nog niet vrij is van degradatiezorgen. De aanvang aan de Sluisweg is om 14.30 uur.

Opstelling: Marco van der Linden, Vincent van Lopik, Martijn de Jong, Christian Verschoor, Gerco Blokland (85' Kelvin van Es), Wouter Romeijn, Richard Zwakhals, Marek Verweij (75' Robin de Kok), Joran Schröder, Benjamin van der Graaf, Lars Coerts (70' Adriaan Brandwijk).