Interne Geneeskunde van Beatrixziekenhuis krijgt pluim van publiek

16 mei 2013 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Onder luid applaus van alle aanwezigen nam de afdeling Interne Geneeskunde van het Beatrixziekenhuis maandag 13 mei de publieksprijs 2013 in ontvangst. De prijs werd uitgereikt door de Cliëntenraad van het ziekenhuis. De medewerkers van de afdeling ontvingen een award en een cheque ter waarde van 1000 euro die zij kunnen besteden ten gunste van de patiëntenzorg op de afdeling.

De afdeling ontving de prijs uit handen van Nel van Krieken, voorzitter van de Cliëntenraad van het Beatrixziekenhuis en de Lingepolikliniek. ,,De afdeling Interne Geneeskunde heeft de publieksprijs gewonnen omdat de medewerkers van de afdeling met de patiënten meeleven, hen een luisterend oor bieden en tijd vinden voor een gesprek over belangrijke levensvragen," zegt Nel. ,,Ze leveren daardoor niet alleen zorg van hoge kwaliteit, maar zijn ook 'betrokken en dichtbij'." De afdeling ontvangt, behalve bloemen en de award, een cheque ter waarde van 1000 euro. Dat bedrag dient ten gunste van de patiëntenzorg op de afdeling besteed te worden.

Ook Mirjam Lormans, directielid Rivas Zorggroep met aandachtsgebied Beatrixziekenhuis, feliciteerde de medewerkers van de afdeling Interne Geneeskunde hartelijk. ,,Het uitreiken van de Publieksprijs is een blijk van erkenning voor al het waardevolle werk dat binnen het Beatrixziekenhuis verzet wordt. Uit het grote aantal ingevulde stembiljetten blijkt dat dit ook gezien en gewaardeerd wordt door de patiënten en bezoekers."

De publieksprijs is een initiatief van de Cliëntenraad van het Beatrixziekenhuis en werd dit jaar voor de tweede maal uitgereikt. Gedurende anderhalve maand konden patiënten en bezoekers een persoon of afdeling van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem of de Lingepolikliniek in Leerdam voordragen. Dat leverde maar liefst 136 inzendingen op. Uit die inzendingen heeft de jury aan de hand van een aantal criteria een lijst met zes genomineerden geselecteerd, waaronder de uiteindelijke winnaar.

De andere genomineerden voor de publieksprijs 2013 waren de polikliniek kaakchirurgie (Leerdam), kinderarts Yvonne Snepvangers, afdeling 4 Noord (dagbehandeling) en diabetesverpleegkundige Sija Ritmeester. De eervolle vermelding was voor verpleegkundige Esther Verheij, teamleider Pietje Boel, chirurg Rutger Jan Renger van afdeling 4 West. Allemaal ontvingen zij uit handen van Nel van Krieken een mooi boeket en een oorkonde.

advertentie
advertentie