Zeges voor Pieters en Stroosnijder in ronde van Hardinxveld-Giessendam

21 mei 2013 om 00:00 Nieuws

HARDINXVELD-G'DAM - De Giessendamse polder was maandag het decor van de wielerronde van Hardinxveld-Giessendam. Bij de elite-mannen was het Michel Stroosnijder die, ondanks dat hij in de sprint werd geklopt door beloftenrijder Luuc Bugter, de zege voor zich opeiste. Amy Pieters deed dat bij de elite-vrouwen. Erik Kramer liet zich maandag eveneens zien. De Hardinxvelder reed lang op kop, maar werd een ronde voor het einde alsnog ingerekend door een jagend peloton.

Door Gerard Droog

Tweede Pinksterdag stond de 46ste editie van de wielerronde van Hardinxveld-Giessendam op het programma. De elite mannen streden maandag voor de eer, terwijl de elite- en beloften dames streden om het District Kampioenschap Zuid-Holland en het Regio Kampioenschap Noord- en Zuid-Holland. Voor het zo ver was, kwamen eerst de nieuwelingen en junioren in actie. Een fraaie 17de positie was er bij de nieuwelingen weggelegd voor de jeugdige Giessenburger Jesse Muis, terwijl Hardinxvelder Patrick Kramer het met zijn achtste plek bij de junioren zelfs nog iets beter deed.

Om 13.00 uur viel het startschot voor de elite- en beloften dames. Na 65 kilometer was het Amy Pieters, een van de favorieten, die in de sprint de snelste was in een kopgroep van vijf rensters. Zij bleef Iris Slappendel en Aafke Eshuis net voor. ,,Ik heb door ziekte een slecht voorjaar gereden. Daarom komt deze overwinning en beide titels als geroepen,'' liet de winnares na afloop blij weten.

De inmiddels buiig vallende regen was het decor bij het startschot van de elite- en beloften mannen. Om exact 15.00 uur gingen ruim 100 renners van start voor hun 100 kilometer. Al vrij snel in de koers was het de Hardinxveldse beloften renner Erik Kramer die het initiatief nam tijdens een ontsnapping. Uiteindelijk waren het acht renners die uit de greep van het peloton probeerden te blijven. Echt weg kwam het achttal echter niet. Met een maximale voorsprong van 30 seconden bleef de vluchtgroep in het vizier van het peloton. Toch duurde het tot een ronde voor het einde voordat het achttal door een jagend peloton werd ingerekend. Dat had echter zoveel kracht bij de achtervolgers gekost dat het veld in stukken uiteen viel. Met een gedecimeerd peloton was het uiteindelijk beloften renner Luuc Bugter die in de sprint Michel Stroosnijder uit Hansweert een bandlengte voorbleef. ,,Dit is echt lekker. Winnen tussen de grote mannen en dat na een pech jaar, '' liet Bugter na afloop weten.

Ondanks zijn tweede plek was Stroosnijder blij de sterkste bij de eliterijders te zijn: ,,Het was voor mij wachten en nog eens wachten,'' liet hij na de huldiging weten. Ik had twee ploegmaats waaronder Erik Kramer in de kopgroep zitten, dus hoefde ik niet zo nodig. Pas toen die waren ingelopen, kon ik door een goede laatste bocht het verschil maken.''

Overige uitslagen: Nieuwelingen: 1-Jarri Stravers, 2-Daan van Sintmaartensdijk, 3-Tim van der Poel. Junioren: 1-Jesse van den Ende, 2-Jordi Sloof, 3-Dennis van Leeuwen. Elite- en beloften vrouwen: 1-Amy Pieters, 2-Iris Slappendel, 3- Aafke Eshuis. Beloften mannen: 1- Luuc Bugter, 2-Nick van der Meer, 3-Jelle van der Marel. Elite mannen: 1-Michel Stroosnijder, 2-Jos Koop, 3-Jasper Ockeloen.

advertentie
advertentie