Team Siem is klaar voor berg aan emoties

26 mei 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Na een voorbereiding van bijna acht maanden is het volgende week zover: woensdag 5 juni beklimmen de acht leden van Team Siem de Alpe d'Huez, samen met nog ruim achtduizend andere fietsers en lopers. Het team heeft de afgelopen periode veel geld opgehaald voor kankerbestrijding en ziet uit naar haar deelname aan de Alpe d'HuZes.

Het team had als doel samen dertigduizend euro in te zamelen. Leo Ritmeester: ,,Dit is ruimschoots gehaald. Ondanks de crisis heeft het bedrijfsleven toch massaal gesponsord. We zijn daar alle bedrijven zeer erkentelijk voor.'' Door middel van diverse succesvolle activiteiten (zoals spinning-marathons bij sportschool Bodyfit Healthclub, een statiegeldactie, twee diners in restaurant Kampanje, festiviteiten bij voetbalvereniging Hardinxveld en korfbalvereniging Vriendenschaar en een high-tea aan de Giessen) verzamelde het team veel geld. Ook familie, vrienden en collega's hebben hun steentje bijgedragen. ,,De teller staat nu op 51.290 euro", vertelt Ritmeester. ,,Er zijn nog diverse toezeggingen. We hopen uiteindelijk op een totaalbedrag van 55.000 euro uit te komen."

De teamleden hebben de voorbije weken volop getraind in de buitenlucht en onder andere deelgenomen aan de Amstel Gold Race-toertocht, de 100/1000 toertocht rond Groesbeek en een 115 kilometer lange toertocht door de Alblasserwaard. De fanatiekelingen in het team willen drie keer de beroemde Franse berg beklimmen. De anderen gaan voor tweemaal. De teamleden zien de beklimming positief tegemoet, maar weten dat er veel emotie bij komt kijken. ,,Dat kun je niet vermijden, het overkomt je.''

De koersdagen op 5 en 6 juni zijn live te volgen: op het parcours staan webcams opgesteld die via internet te bekijken zijn. Op www.opgevenisgeenoptie.nl zijn de beelden te zien en kunnen blogs worden gelezen. Het nummer van Team Siem is 357. TeamSiem is ook te vinden op Facebook. Zie hun persoonlijke pagina deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/teams/teamsiem. Op de foto van links naar rechts: Anne Vlot, Nelis van Son, Leo Ritmeester, Simone Ritmeester, Claudia Ritmeester, Dik Kroon, Rens van der Plas en Mees van der Waal van Dijk.

advertentie
advertentie