Rehobothschool schoolkorfbalkampioen van Nederland

24 juni 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD - G'DAM - Het team van de Rehobothschool (groep 5/6) is zaterdag 23 juni overtuigend schoolkorfbalkampioen van Nederland geworden. Na alle wedstrijden op plaatselijk en provinciaal niveau te hebben gewonnen, werden ook alle wedstrijden op het Nederlands kampioenschap gewonnen. Tegen de kampioenen van de andere provincies werden in zes wedstrijden maar liefst 94 doelpunten geproduceerd en werden slechts 13 tegen doelpunten geïncasseerd. Totaal is het team nu 16 wedstrijden ongeslagen.

De finale was tegen de Prins Claus School uit Zutphen. Na een stroeve start (ruststand 3-1 voor de Rehoboth) werd het uiteindelijk 10-4. De kampioensschaal werd uitgereikt door Willem Scholtmeijer, de nieuwe bondscoach van het Nederlands Korfbalteam. Hij sprak lovende worden over de jonge spelertjes: ,,ik heb genoten van jullie spel, zie mooie dingen en spelers die allemaal kunnen scoren."

Een mooie afsluiting van het korfbalseizoen voor deze klasgenoten, die afgelopen seizoen allemaal in de E1 van Vriendenschaar speelden.

advertentie
advertentie