Extra vaccinatie mazelen voor risicogroepen

25 juni 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Kinderen die een verhoogd risico hebben om met mazelen besmet te raken krijgen een extra vaccinatie tegen mazelen aangeboden. Dat heeft minister Edith Schippers van Volksgezondheid maandag besloten, naar advies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Dit wordt in de regio Zuid-Holland Zuid uitgevoerd door Rivas Zorggroep en Careyn. Ouders van kinderen tussen de zes en veertien maanden in Hardinxveld-Giessendam krijgen half juli een oproep voor vaccinatie thuisgestuurd. Oudere kinderen die niet gevaccineerd zijn, wordt geadviseerd dit alsnog te doen. Voor kinderen tussen 1 en 4 jaar kunnen de ouders contact opnemen met hun consultatiebureau.

Sinds eind mei is er sprake van een uitbraak van mazelen in de Bible Belt, waartoe ook Hardinxveld-Giessendam behoort. Omdat in deze gebieden relatief weinig kinderen beschermd zijn tegen mazelen, is het waarschijnlijk dat de ziekte zich de komende tijd hier verder verspreidt. Over het algemeen is de Nederlandse bevolking goed beschermd tegen mazelen dankzij vaccinatie of door het doormaken van de ziekte. In de regio Zuid-Holland Zuid zijn tot dusver vijf gevallen van mazelen vastgesteld.

advertentie
advertentie