Zomer in De Koperen Knop

26 juli 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De museumtuin van museum De Koperen Knop is in de zomer een zeer geliefde plek. Bezoekers kunnen er kennis maken met een aantal facetten van de natuurlijke historie van de Alblasserwaard, tijdens een rustgevende wandeling langs, onder andere, de boerenboomgaard, het wilgenlaantje en verschillende kruiden en bloemen.

Expositie 'Mijn Verzameling'

De expositie van deze zomer is getiteld 'Mijn Verzameling'. Diverse verzamelaars van bijzondere collecties zijn na aanmelding uitgenodigd om een deel, van hun schatten in het museum te komen exposeren. U vindt er de wonderlijkste verzamelingen: Minicoopers, snorharen van katten, vogelschedels, vliegenmeppers en petten. Een verzameling laatjes met inhoud, door de verzamelaar gebruikt om haar verzamelingen te ordenen. Kwartetspellen, houten kinderpuzzels, kappersbenodigdheden, honingpotten en nog veel meer unieke voorwerpen. Van elke verzameling is een verhaal geschreven dat u ook op de expositie zult vinden. De expositie loopt tot en met zaterdag 14 september.

Activiteiten

In De Koperen Knop zijn regelmatig activiteiten. Deze zomer is er de workshop tegelschilderen voor kinderen in de leeftijd van zes tot en met twaalf jaar. De data zijn 7 en 21 augustus en het begint om 14.00 uur. Vooraf aanmelden is gewenst. De kosten bedragen 3,50 euro per kind,, inclusief limonade en natuurlijk het benodigde materiaal.

Op dinsdag 3 september staat er een dubbellezing door twee van de exposerende verzamelaars gepland. Cora de Kok en Iza van Riemsdijk-van Overbeeke vertellen een boeiend verhaal over hun eigen verzamelingen, laatjes met inhoud en vliegenmeppers. Zij nemen bezoekers vanaf 20.00 uur mee in een bijzondere wereld van zoeken, vinden en genieten. Entreekosten bedragen 3,50 euro, inclusief consumptie en museumbezoek. Op voorhand reserveren is gewenst.

Voor de kinderen zijn er verschillende speurtochten. Door het museum, door de museumtuin en door de expositie. Leuk en leerzaam.

Ter gelegenheid van Open Monumentendag is het museum gratis toegankelijk. U kunt u dan laten vereeuwigen naast een figuratieve koning Willem-Alexander. Die dag worden alle inzending geëxposeerd die hebben meegedaan aan de verkiezing staatsieportret voor de raadzaal van het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam.

advertentie
advertentie