Afbeelding
Janus Visser/BDU

Avelingen-West open voor puliek

31 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

REGIO - Medewerkers van Avelingen Groep, Damen Shipyards en Toyota Schouten zijn trots op hun bedrijf en willen dit ook graag aan de buitenwereld laten zien. Daarom zetten deze ondernemingen op zaterdag 9 november de deuren wijd open voor iedereen die een kijkje achter de schermen wil nemen.

Avelingen Groep toont haar veelzijdigheid door familie, vrienden, kennissen, buurtbewoners en andere belangstellenden mee te nemen op een zogenaamde 'wandeling door de regio'. Deze wandeling laat zien dat Avelingen Groep meer is dan werk. Het laat zien wie zij is, wat zij doet en hoe zij geworteld is in de samenleving. Via Avelingen Groep zijn dagelijks ruim 800 mensen aan het werk in de gehele regio Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

Belangstellenden kunnen een kijkje nemen bij o.a. het verpakken van voedingsmiddelen, de metaalafdeling, de poedercoatafdeling en de afdelingen verpakken en montage. Bij de locatie Landsinghof (groen en kwekerij) is er behalve de mogelijkheid om de werkzaamheden van de kwekerij te bekijken, een demonstratie te zien van een kettingzaagkunstenaar. Een aantal medewerkers van Avelingen Groep werkt op locatie bij JéWé en Attema (productie, montage- en verpakkingswerkzaamheden). Op deze locatie laten de werknemers zien hoe flexibel Avelingen Groep omgaat met diverse werkzaamheden en omstandigheden.

Damen Shipyards

Ook Damen Shipyards wil haar bezoekers haar diversiteit tonen. De mondiale scheepsbouwer ontwerpt en bouwt niet alleen schepen en componenten op diverse locaties over de hele wereld en voor een wereldwijde klantenkring, maar biedt ook een breed scala aan activiteiten op gebied van Services en Repair. Om deze dynamische wereld te ervaren organiseert Damen diverse rondleidingen door het bedrijf, over de werf en op de schepen. Daarnaast worden er lezingen georganiseerd en zijn er medewerkers die vragen kunnen beantwoorden. Uiteraard mag een rondvaart op een van de schepen niet ontbreken.

Toyota Schouten

Tijdens het Open Huis van Toyota Schouten krijgen bezoekers een waardebepaling van hun auto. Zij maken hiermee kans op een iPad. Daarnaast kunnen racefanaten de snelste rondetijd neerzetten met de Toyota GT86 in een levensechte simulator. Ook zijn er workshops over het nut en kosten van de winterbanden.

Ook aan de kinderen is gedacht. Springen op een springkussen of Bungy trampoline, zweven in een zweefmolen, bootjes knutselen en laten varen, scheepsknopen leren leggen, schminken, ballonvouwen, overal is er wel iets te doen.

De volgende locaties zijn geopend op 9 november: Avelingen Groep, Industrieterrein Avelingen-West 2; Landsinghof Groen en Kwekerij, A.M.A. van Langeraadweg 4 in Giessenburg; Houtwarenfabriek Jéwé en Kunststoffenindustrie Attema, Schelluinsestraat 23; Damen Shipyards: Avelingen-West 20; Toyota Schouten, Avelingen-West 4.

advertentie
advertentie