Warm welkom voor Sinterklaas

26 november 2013 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM – Sinterklaas en zijn pietenbende brachten het Spaanse zonnetje mee naar Hardinxveld-Giessendam, afgelopen zaterdag. Het was drukte alom bij de twee intochten in Boven en Beneden. Deze keer was de feestelijke dag meer speciaal dan anders: Regelpiet nam afscheid.

Door Schrijfpiet

Al eerder was in deze krant te lezen dat Regelpiet met pensioen gaat. Echter, toen wist ze nog niet hoe ze haar toekomstige vrije tijd zou besteden. Ook wist Sinterklaas nog niets van haar plannen. Daar kwam afgelopen zaterdag verandering in.

Al dansend met de Danspieten en als dirigent van de Muziekpieten, ontdekte Regelpiet haar grote passie. Ze besloot terstond een Muziekschool op te richten. Even later vertrok ze met Kluspiet naar de winkel om materialen voor haar nieuwe onderneming te kopen.

Sinterklaas zwaaide haar enthousiast uit. De goedheiligman had allang gemerkt aan Regelpiet dat ze een beetje moe was. En hoewel hij haar graag bij de intocht gehouden had, liet hij haar met tevredenheid gaan. ,,Ik heb genoten van onze dertien jaar lange samenwerking en zal haar missen.’’ De goedheiligman is niet bang dat de volgende intocht anders zal verlopen, want hij kan zoals altijd rekenen op Alie Kroon en de rest van het bestuur van de Stichting St. Nicolaas Hardinxveld-Giessendam.

De vijfkoppige directie had wederom alles uit de kast gehaald om het feest zo groot mogelijk te maken voor de kinderen uit het dorp. Zo waren de Jetskipieten weer van de partij, was de markt bij zorgcentrum De Lange Wei opnieuw ingericht, werden er volop cadeautjes uitgedeeld en waren er optredens van de OKK, de EMS en het Shantykoor Ahoy. De aankomst in Beneden-Hardinxveld verliep iets anders dan voorheen, maar bleek een succes. In de Stationsstraat konden alle kinderen het hooggeëerd bezoek, dat met de Pakjestrein 12 aankwam, aanschouwen. Aan het eind van de middag was er speciale aandacht voor de verstandelijk gehandicapten. Zij vieren hun eigen feestje met Sinterklaas in De Drijvershof.

Regelpiet mag terugkijken op een wervelend aantal jaren. Daarvoor werd ze dan ook hartelijk bedankt met grote bossen bloemen.

advertentie
advertentie