Afbeelding
Archief BDU Media

Vriendenschaar stelt teleur

1 december 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Op voorhand leek de thuiswedstrijd tegen mede-koploper Meervogels een mooie gelegenheid voor Vriendenschaar om zich te herstellen van de nederlaag van vorige week. Was de ploeg vorige week niet opgewassen tegen de de fysieke kracht en felheid van tegenstander RWA , deze keer was Vriendenschaar vooral aanvallend onvoldoende. Verdedigend deed het CABholland team het goed, maar bij het scoren bleven in deze wedstrijd de puntspelers van Vriendenschaar onder de maat. Dankzij de inbreng van de wisselspelers kwam Vriendenschaar in het laatste kwartier nog wel dichtbij, maar kon een nederlaag niet meer worden voorkomen.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang; Vriendenschaar scoorde pas na een kwartier door een afstandsschot van Tjeerd Putters haar eerste doelpunt, waar Meervogels drie keer had gescoord. De gasten uit Zoetermeer liepen vervolgens binnen 1 minuut uit naar 1-5 voordat Tjeerd Putters een doorloopbal prima afrondde. Maar Vriendenschaar bleef moeizaam aanvallen, met name in het 1e aanvalsvak had schutter Sebastiaan de Jong zijn dag niet, slechts één keer kwam hij in deze wedstrijd tot scoren (3-6). In het andere vak was Mees vd Waal van Dijk als rebounder sterk onder de korf en zorgde hij met Tjeerd Putters voor een nog hoopgevende achterstand van 5-8 met de rust.

Maar ook in de 2e helft kwam Vriendenschaar aanvallend niet los; binnen enkele minuten was de achterstand opgelopen naar 5-11 en leek een sportieve afstraffing eraan te komen.

Hoewel Wendy Kraaijeveld voor 6-11 zorgde greep het trainersduo Leon Kwakernaat en Gerard Streefkerk in. Corné Kraaijeveld kwam als puntspeler in de ploeg voor Sebastiaan de Jong, even later met de stand 7-13 gevolgd door rebounder Erwin Rietveld, die de licht geblesseerde Peter Visscher kwam vervangen. De wissels pakten goed uit voor Vriendenschaar: de eerste actie van Erwin Rietveld was meteen een raak schot na een doorbraak van Corné Kraaijeveld, die direct daarna met een ver schot voor 9-13 zorgde.

Meervogels liep door een benutte strafworp nog wel uit naar 9-14, maar met nog een kwartier te spelen begon Vriendenschaar weer moed te krijgen.

Mees v.d.Waal van Dijk kreeg een strafworp mee en Erwin Rietveld en Corné Kraaijeveld herhaalden hun acties van daarvoor, waardoor in de 23e minuut de stand 12-14 werd en nog alles mogelijk was. Met de aanvallende wissels schutter Wiliam Meerkerk voor Tjeerd Putters en Arianne Verhoef voor Zita Schröders probeerden de groenhemden in de slotfase nog de wedstrijd naar zich toe te trekken. Door het rake schot van Milou van Dijk vanachter de korf begon ook het publiek er weer in te geloven , maar in de laatste 5 minuten werd er niet meer gescoord. Met lange aanvallen en weinig balverlies haalde Meervogels het einde , en kreeg Vriendenschaar aanvallend weing kansen meer. Teleurgestelde spelers, trainers en publiek moesten genoegen nemen met de 13-14 nederlaag, waardoor Vriendenwchaar nu is afgezakt naar de 4e plaats, 3 punten achter koplopers RWA en Meervogels.

Aanstaande zaterdag speelt Vriendenschaar in Zeeland uit tegen Swift. De wedstrijd in Middelburgse sporthal De Sprong begint om 20.10 uur.