Reddingsbrigade Hardinxveld-Giessendam beveiligt nationaal vuurwerk in Rotterdam

3 januari 2014 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM / ROTTERDAM - Tijdens de jaarwisseling beveiligden vier vrijwillige bemanningsleden van Reddingsbrigade Hardinxveld-Giessendam per boot het nationale vuurwerk in Rotterdam. Samen met collega's van Reddingsbrigade Dordrecht waarborgden zij met vier vaartuigen de veiligheid van het publiek op de kades en de aanwezige partyschepen.

Door Suzanne Heikoop

De Hardinxveldse Reddingsbrigade was al vijf keer eerder aanwezig geweest bij dit evenement. Met deze ervaring op zak kregen ze de taak om de bomvolle Boompjeskade (Noordkant Maas, tussen Erasmus- en Willemsbrug) en de daarvoor liggende partyschepen in de gaten te houden. Door middel van patrouillevaarten werd de omgeving goed gescand op risicopunten en incidenten. Er moest ook op de eigen veiligheid gelet worden; er werd meerdere malen vuurwerk in de richting van de boot geschoten. Rond middernacht stonden er 30.000 personen af te tellen naar het nieuwe jaar, waarna het nationale vuurwerk vanaf de Erasmusbrug werd afgeschoten. Om één uur 's nachts was er nagenoeg geen publiek meer op en rond het water. De bemanning van de P1, het commandoschip van de politie, bedankte de aanwezige reddingboten en nam de bewaking van hen over. De redders keerden terug naar Dordrecht, waar onder het genot van een oliebol de bewaking werd geëvalueerd. Er kon terug worden gekeken op een regenachtige bewaking zonder grote incidenten.

De Hardinxveldse bemanning voer deze bewaking op verzoek van Reddingsbrigade Dordrecht met de Tinn-Silver 550 Rescue. Deze aluminium boot is het nieuwe rampenvaartuig van de Nationale Reddingvloot en kan door heel Nederland ingezet worden bij rampen en overstromingen. Komend jaar wordt één van deze vaartuigen bij de plaatselijke Reddingsbrigade gestationeerd, in plaats van de huidige rampenvlet.

Meer foto's van deze bewaking zijn te vinden op de website van Reddingsbrigade Hardinxveld-Giessendam (www.hgrb.nl).

Fotobijschrift: Suzanne, Dominique, Kees en Jonathan (v.l.n.r.) beveiligen het gebied rond de Boompjeskade. (Foto: Jesper den Hartog & SHe Fotografie)

advertentie
advertentie