Aandacht voor stichting Vrienden van Tiendwaert

30 januari 2014 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De bewoners van Verpleeghuis Tiendwaert wonen in kleine woongroepen. Zij hebben door hun lichamelijke en geestelijke situatie vaak behoefte aan extra voorzieningen. Deze worden veelal gerealiseerd via de Stichting Vrienden van Tiendwaert en Judith Leysterhof. Deze stichting vraagt hiervoor bijdragen van particulieren, bedrijven en fondsen. Nu er een nieuwe Tienwaertlocatie in aanbouw is vraagt de Vriendenstichting aandacht van de hele plaatselijke samenleving.

Tiendwaert is een woonlocatie, ingericht voor mensen die lijden aan dementie of die een lichamelijke beperking hebben. Uitgangspunt van de verpleging van de bewoners is de kleinschalige zorg. Er is sprake van een gemoedelijke en huiselijke sfeer. Om het leven van thuis zoveel mogelijk door te laten gaan, speelt ook de familie een belangrijke rol bij de zorg. Elke woongroep heeft een gezellig aangeklede woonkamer waar de bewoners verblijven. Samen wonen ze er en samen bereiden ze er de maaltijd en wordt er gegeten. Hier vinden ook de activiteiten plaats, die voor het welzijn van de bewoners erg belangrijk zijn.

In de praktijk is er regelmatig behoefte aan specifieke activiteiten. Om deze te kunnen bekostigen moet er vaak een beroep worden gedaan op particulieren, bedrijven, instellingen en fondsen. Daarbij wordt de Stichting Vrienden van Tiendwaert en Judith Leysterhof ingeschakeld om geld te genereren. Van de financiële bijdragen worden materialen gekocht om de woonkamers gezellig aan te kleden of om een uitje te bekostigen. Maar er zijn ook grotere bedragen nodig om zaken aan te schaffen die speciaal gericht zijn op de situatie van de bewoners, zoals een piano, een verhalentafel of een beeldbank met herinneringsfoto's. Met de steun van de stichting wordt het leven van de bewoners een stuk veraangenaamd.

Juist nu de Tiendwaert dit jaar gaat verhuizen naar een nieuwe locatie, zijn er extra geldmiddelen nodig, zodat bepaalde voorzieningen op maat kunnen worden gerealiseerd. Daarom wordt er een beroep gedaan op iedereen om de Stichting Vrienden financieel te steunen. U kunt donateur worden van de stichting Vrienden van Tiendwaert en Judith Leysterhof of een eenmalige bijdrage geven. U kunt uw gift direct overmaken naar IBAN NL 92 RABO 0113931980 of contact opnemen via telefoonnummer (0184) 65 74 00 of een e-mail sturen naar receptie.twt@verwijder-dit.rivas.nl.

advertentie
advertentie