Overtuigende winst van Vriendenschaar

5 april 2014 om 00:00 Sport

H'VELD-G'DAM - In de laatste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen heeft Vriendenschaar voor het Wielewaal-publiek een uitstekende wedstrijd gespeeld. Met prima aanvalsspel werd een grote overwinning gehaald op tegenstander KOAG, die vanaf het eerste fluitsignaal werd overrompeld door het gedreven spelende CABholland team dat de wedstrijd volledig domineerde.

Vriendenschaar 1 startte voortvarend, uit de eerste aanval werd meteen door Tjeerd Putters gescoord uit een strafworp nadat hij bij zijn eerste actie werd tegengehouden. Hoewel KOAG meteen tegenscoorde, waren de Vriendenschaar-aanvallers in die beginfase heel doeltreffend. Met prima acties werd binnen 5 minuten 5 maal gescoord door 5 verschillende doelpuntenmakers.

Dat bleek ook de kracht van Vriendenschaar te zijn in deze wedstrijd, er werd over alle schijven aangevallen, wat resulteerde in mooie aanvalscombinaties. KOAG probeerde aan te haken en wist halverwege de 1e helft met enkele slimme balletjes de snelle 6-1 achterstand terug te brengen naar 8-5, maar toen liep Vriendenschaar binnen 5 minuten uit naar 12-5 en had het de wedstrijd volledig onder controle. Met de rust was de voorsprong opgelopen naar 15-7.

Ook in de 2e helft bleven de groenhemden de wedstrijd controleren, hoewel KOAG wat meer mee ging scoren. Het publiek kon blijven genieten van fraaie doelpunten, waarbij de Vriendenschaar-dames prima meescoorden. Dankzij uitstekend werk van Peter Visscher in de pittige reboundduels met zijn lange KOAG-tegenstander, konden Zita Schröder, Angela Korevaar en Tjeerd Putters zich in dit vak aanvallend uitleven. In het andere vak was routinier Mees v.d.Waal van Dijk weer de gangmaker die niet alleen zelf mooie doelpunten maakte, maar vanuit de combinatie ook zijn vakgenoten Wendy Kraaijeveld, Milou van Dijk en topscorer Sebastiaan de Jong regelmatig met succes in stelling bracht.

Halverwege de 2e helft was de voorsprong uitgebreid naar 22-11, en nam het automatiseringsteam wat gas terug. In het laatste kwartier werd de voorsprong gehandhaafd en werd om en om scorend de eindstand van 28-18 bereikt, en kon het trainersduo Leon Kwakernaat en Gerard Streefkerk tevreden terugkijken op een prima prestatie van hun op de 2e plaats staande ploeg.

Volgende week speelt Vriendenschaar haar laatste zaalwedstrijd in dit seizoen. Tegenstander is dan Kinderdijk, dat nog in degradatiegevaar verkeert. De wedstrijd in de Alblasserdamse sporthal Blokweer begint om 19.30 uur.

De doelpuntenmakers waren: Sebastiaan de Jong 9 x , Tjeerd Putters 8 x , Mees v.d.Waal van Dijk en Zita Schröder ieder 4 x , Wendy Kraaijeveld 3 x , en Milou van Dijk en Angela Korevaar ieder 1 x.

Vriendenschaar 2 kampioen

Voorafgaande aan de wedstrijd van het 1e team behaalde het jeugdige 2e team van Vriendenschaar het kampioenschap in de res.1e klasse. Het talenten-team van coach Sander van Amerongen won (ook overtuigend) van KOAG 2 met 21-13, waarmee promotie naar de res.overgangklasse werd behaald.