HELAAS GEEN PUNTEN VOOR RIVER TROTTERS DAMES 1

5 april 2014 om 00:00 Sport

Afgelopen vrijdag avond traden de Hoek&Blok dames aan tegen de dames van Klipperstars uit Nieuw-Lekkerland. De uitwedstrijd verliep erg moeizaam en was met 21 punten verschil verloren dus er moest wat goed gemaakt worden.

Center Marjan Bongers kon helaas door een blessure niet mee doen en zal ook even uitgeschakeld zijn. Dus met 8 dames ging coach Arjan Lock de strijd aan.

Het zou een moeizame wedstrijd worden daar de tegenstanders een felle zone verdediging opzet.

En dat was al gelijk te merken in het 1e kwart, beide teams kwamen niet tot scoren en de punten die gemaakt werden waren uit vrije worpen, dit kwart werd afgesloten met een bedroevend 4-5.

De Hoek & Blok dames moesten feller op de bal zijn, meer bewegen in de aanval en harder zijn onder het bord om de rebounds te pakken. In het 2e kwart verliep het spel al beter maar de sterke zone verdediging en de felheid van de tegenstanders speelden de Hoek&Blok dames parten en lieten zich te vaak in de hoek drijven of werden afgeblokt door de langere tegenstanders waardoor de achterstand niet weggewerkt kon worden. Rust werd ingegaan met 11-15, er was nog niets verloren.

Beide teams starten het 3e kwart feller wat resulteerde in vrije worpen die helaas niet benut werden. De aanval verliep nog steeds erg moeizaam. Er werd wel gezocht naar de open gaten en de zwakke plekken in de verdediging maar de achterstand werd niet weg gewerkt. In de 7e minuut, na een mooie score, kwam Samantha Cornege ongelukkig terecht en verzwikte haar enkel waardoor ze het veld moest verlaten.

Het spel werd hervat en Erica Post wist nog een mooie 3 punter te scoren in de laatste minuut, achterstand 8 punten, maar om de pot binnen te halen moest er harder gewerkt worden en ook een stukje meer geluk want de mooie aanvallen gingen steeds net mis.

Met dat in het achterhoofd werd het laatste kwart aangevangen en het begin was belovend, mooie scores, goede verdediging en de tegenstanders werden gefrustreerd en daardoor fysieker, waardoor Rolinka Versluis 3x op de vrije worp lijn plaats kon nemen. In de 7e minuut was het verschil nog maar 5 punten maar de tegenstanders speelden de wedstrijd slim uit door de bal lang vast te houden en de tijd voor hun te laten werken.

De eindstand was 32-42. Aanstaande zaterdag om 13.00 uur treden de Hoek&Blok dames aan tegen de dames uit Hendrik-Ido Ambacht, wat ook een aardige strijd beloofd te gaat worden!