Goede prestaties voor OKK-turnsters bij thuiswedstrijd

5 april 2014 om 00:00 Sport

De tweede groepswedstrijd van het seizoen werd afgelopen zaterdag geturnd door de turnsters van de verplichte oefenstof. De twee teams behaalden een mooie vierde en zevende plaats.

Voor aanvang van de wedstrijd keken de turnsters naar deze groepswedstrijd uit. Het was namelijk jaren geleden dat er een groepswedstrijd in Hardinxveld-Giessendam georganiseerd werd. Mede door inzet van alle vrijwilligers kijken trainsters en turnsters terug op een geslaagde wedstrijd.

In de eerste ronde ging team OKK-Hardinxveld 1 van start. Deze groep bestond uit de turnsters: Britt de Bruin, Nissa van der Vlies, Danique van Noordenne, Iris Huisman en Nomie Bergwerff. Zij namen het in deze ronde op tegen drie andere turngroepen uit de regio. De turnsters lieten mooie oefeningen zien aan het publiek. De meeste punten werden behaald op de onderdelen brug en sprong. Na de eerste ronde stond het team op de tweede plaats.

In de tweede ronde was het tweede team van OKK Hardinxveld-Giessendam aan de beurt. Nienke Stam, Britt Strijker, Priscilla Spencer, Emmelynn van Wijngaarden en Mandy Molenwijk maakten deel uit van deze groep. De turnsters begonnen op het lastige toestel, de evenwichtsbalk. Ondanks de zenuwen aan het begin van de wedstrijd turnden zij prachtige oefeningen op dit onderdeel. Ook behaalden zij een hoge score op het onderdeel vloer. Na de tweede ronde stond team OKK-Hardinxveld 2 op de derde plaats en team OKK-Hardinxveld 1 op de zesde plaats.

In de laatste ronde kwamen de jongste turnsters van Hardinxveld, Anna-Lynn van Houwelingen, Tamara de Ruiter en Britt Blokland, in actie. Het was voor hen een spannende wedstrijd, omdat veel mensen naar hun oefeningen keken. Ondanks de zenuwen hebben ze het publiek mooie oefeningen laten zien. In totaal waren er 10 jonge turnsters die individueel streden om de beste plaats. De jonge turnsters hebben de meeste punten behaald op het onderdeel sprong. Uiteindelijk behaalde Anna-Lynn de zesde plaats, Tamara de tiende plaats en Britt de achtste plaats.

Aan het einde van de dag werd de einduitslag bekend. Team OKK-Hardinxveld 2 eindigde uiteindelijk op de vierde plaats en team OKK-Hardinxveld 1 eindigde als zevende.

advertentie
advertentie