Klinkende overwinning van Hardinxveld op Tricht

6 april 2014 om 00:00 Sport

Hardinxveld heeft zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Tricht een klinkende 4-0 overwinning geboekt. De ploeg van trainer Ferry van Dijk ging furieus van start en heeft de bezoekende nummer vier van de ranglijst geen moment de illusie gegeven dat er wat te halen viel aan de Sluisweg. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid is met deze driepunter de marge voor Hardinxveld vier speelronden voor het einde meer dan voldoende om het sein definitief op veilig te zetten.

Na het doelpuntloze duel van een week eerder liet Hardinxveld vanaf de aftrap tegen Tricht zien dat het wat goed te maken had. Hardinxveld begon scherp aan de wedstrijd en dat leverde direct al kansen op. Binnen een paar minuten schoot Lars Coerts uit een voorzet met een curve rakelings over de lat en liep Richard Zwakhals zich in de korte hoek vast op de Trichtdoelman. Het openingskwartier was nog niet om toen Hardinxveld toesloeg uit een volley van Marek Verweij die fraai in de bovenhoek raak was: 1-0. Halverwege de eerste helft snelde Richard Zwakhals de zestienmeter binnen en werd door de Trichtdoelman getorpedeerd. Uit de strafschop die volgde tilde Joran Schröder de stand naar 2-0. Tricht dat onder de druk van Hardinxveld bleef hangen en gokte op een snelle counter kwam er geen moment aan te pas. Na ruim een half uur nam Lars Coerts een lage voorzet aan en draaide weg uit de dekking om vervolgens de 3-0 onder de doelman door binnen te schuiven. De wedstrijd leek kort voor de pauze vrijwel beslist toen een Trichtspeler met rood kon vertrekken na een aanslag op de enkels van Joran Schröder. Direct na de rust moest de Hardinxveldse spelmaker zich geblesseerd laten vervangen. Het tweede deel werd geopend met een schot van Lars Coerts op de lat waarna Dennis van Es in de rebound opnieuw de lat raakte. De WSB Solutions elf lieten de bal in de tweede helft makkelijk rondgaan tegen de tien van Tricht. Met Hardinxveld dat meer hoefde en Tricht dat niet meer kon was de wedstrijd al vroeg gespeeld. Het duurde tot vijf minuten voor het einde toen Hardinxveld het overwicht nog verder in het resultaat uitdrukte. Na een combinatie was het invaller Michael van Holten die met een strakke schuiver de eindstand op 4-0 bepaalde.

Met 32 punten uit 22 heeft het team van coach Ferry van Dijk met nog vier wedstrijden te gaan een gat van 9 punten geslagen naar de nacompetitieplaatsen. Komende zaterdag wacht Hardinxveld een nieuwe uitdaging om dat het dan op bezoek gaat bij de koploper Lienden.