Okk70 heren 1 pakt belangrijkste punten in Rotterdam

6 april 2014 om 00:00 Sport

Met nog 2 wedstrijden te gaan en 3 punten voorsprong op de nummer 2 stond er zaterdagavond een belangrijke wedstrijd op het programma voor de heren van Okk70. Uit tegen RVC Libanon uit Rotterdam.

Het is juist RVC die in de thuiswedstrijden al eerder dit seizoen van de nummers 2 en 3 had gewonnen dus dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden was vooraf al duidelijk.

Okk70 begon sterk aan de wedstrijd. Er werden weinig fouten gemaakt en ondanks dat RVC zich niet liet overlopen was het spel van Okk gewoon te goed 16-25.

Okk begon ook sterk aan de 2e set maar kon geen groot gat slaan. Dit zorgde ervoor dat RVC halverwege de set zijn kans rook en met veel inzet en kabaal de set wilde binnenslepen. Okk maakte wat foutjes en het lukte RVC vlak voor het einde van de set om de beslissende voorsprong te pakken 27-25.

De gedreven houding van de spelers van Okk zorgde ervoor dat er geen reden was voor paniek alleen moest er nog scherper gespeeld gaan worden. Het lukte Okk om direct weer goed uit de startblokken te komen en Okk pakte een kleine voorsprong aan het begin van de set. Het spel was weer beter en er werden weinig fouten gemaakt. Langzaam werd de voorsprong verder uitgebouwd en Okk liet RVC zien waarom ze lijstaanvoerder zijn. Deze set werd met 15-25 ruim gewonnen.

Met wat discussie over het wisselbeleid bij Okk rook RVC zijn kans. Met volle inzet probeerde de thuisploeg Okk aan het wankelen te brengen. Halverwege de set was het nog onduidelijk wie aan het langste eind zou gaan trekken. RVC had wat gelukkige punten en de aanvalskracht van Okk nam af. RVC nam aan het einde van de 4e set een voorsprong van 22-18 en leek de set binnen te gaan halen. Okk gaf echter niet op en bleef strijd leveren totdat het laatste punt was gespeeld. Dit niet zonder succes want het was juist Okk die de 4e set wist te winnen met 24-26 en zo 4 hele belangrijke punten mee naar Hardinxveld kon nemen.

Op dat moment leek het erop dat er nog 3 punten nodig waren voor het kampioenschap, echter later die avond bleek dat naaste concurrent Sliedrecht verloren had waardoor het kampioenschap voor de Hardinxvelders binnen is.

Aankomende vrijdagavond wordt de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld en het kampioenschap gevierd. Kom allemaal kijken om 20:30 uur in de Wielewaal en we maken er hopelijk een mooi feest van!